Моуриньо потвърди, че остава в Рома


Н. Гавазов

 Моуриньо потвърди, че остава в Рома

Старши- треньорът на Рома Жозе Моуриньо говори за плановете за работа в столичния клуб.

"Искаме да се опитаме да попаднем в Шампионска лига, но когато погледнете нивото на трансферната активност на Интер, Милан и Ювентус, разбирате, че три от четирите квалификационни места вече са заети. Има четвърто място, миналия сезон бе Аталанта, този сезон е Наполи, можем ли да стигнем до там следващия сезон? Мисля, че можем да го направим.

През втората част на сезона, след януарския трансферен прозорец, направихме достатъчно малки промени, за да подобрим състава. Не съм късметлия като някои треньори, които могат да си купят каквото си искат. През следващия сезон, след година работа и развитие на всяко ниво, мисля, че имаме шанс и това е следващата цел.

В момента всичко е много спокойно, защото имам още две години договор. Клубът не ме помоли за удължаване, така че не ме поставят в ситуация за приемане или неприемане. Всичко е спокойно, стабилно, както трябва да бъде.

Трябва да завърша сезона по най-добрия начин и да започна следващия сезон на 100%, защото не търся промяна, моите хора знаят това. Не можех да напусна клуба преди втория сезон. Така че следващия сезон ще продължа да работя тук“, заяви Моуриньо.

Рома е на 6-то място в Серия А този сезон след 36 кръга. Хората на Жозе Моуриньо стигнаха до финала на Лигата на Конференциите, където ще играят с Фейенорд.

  Сподели
570