Фиорентина удари Рома и обърка доста сметки за Европа (видео)


FUTBOL-TV

Фиорентина удари Рома и обърка доста сметки за Европа (видео)

Фиорентина заплете още повече битката за местата даващи право на участие в европейските клубни турнири – Лига Европа и Лигата на конференциите, след като спечели с 2:0 домакинството си срещу Рома от 36-ия кръг на Серия А. След тази победа Фиорентина, Рома и Аталанта вече имат по 59 точки два кръга преди края на сезона, а Лацио е пети с 62 точки.

Във 2-ата минута Ерик Карсдорп спъна Николас Гонзалес на границата на наказателното поле. Положението бе разгледано с ВАР и съдията прецени, че има нарушение и то е вътре в границите на пеналта, въпреки че докосването на нидерландеца изглеждаше доста леко. В крайна сметка обаче бе отсъдена дузпа, а потърпевшият Гонзалес реализира хладнокръвно за 1:0.

Домакините успяха да се възползват от нова много груба грешка в защитата на Рома в 11-ата минута и да поведат с 2:0. Залевски не скъси дистанцията на Джакомо Бонавентура, който навлезе в наказателното поле на Рома, след което с много точен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Руи Патрисио.

В 25-ата класиката можеше да бъде факт, но нов гол на Бонавентура беше отменен поради засада. След почивката добрата игра на Фиорентина продължи, но до нов гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
542