Малдини: Усещаме близостта на титлата


Н. Гавазов

  Малдини: Усещаме близостта на титлата

Техническият директор на Милан Паоло Малдини  говори за шансовете за спечелване на титлата от "росонерите" след победата над Верона с 3:1.

"С толкова много шум около нас в момента е важно да се опитаме да създадем усещане за спокойствие. Това бе мач, който бе различен от срещата с Лацио. Днес започнахме много силно и доминирахме през първите 20-25 минути, през които вкарахме гол, който бе отменен поради незначителна засада.

Разбира се, когато остава толкова малко преди развръзката и видите финалната линия, ако отборът ви все още не е узрял за титлата, играчите могат да реагират неправилно и, както се казва, да загубят главите си.

Наистина трябва да поздравя момчетата. Днес те направиха всичко, което се изискваше от тях, включително и тези, които влязоха от пейката.

Наистина усещаме близостта на титлата, защото остават само два кръга. Това не са лесни срещи, нито една от тях няма да е като тази, която се проведе тази вечер. Днес гледах Аталанта - те са енергични и мощни, все още предизвикват клубовете в Европа, имат много играчи от най-високо ниво. Нашето предимство е пренаселеният "Сан Сиро". Ще има голям натиск върху нас, но ще го преодолеем“, заяви Малдини.

  Сподели
389