Пиоли: Трябва да запазим тази концентрация през последните два мача.


Н. Гавазов

 Пиоли: Трябва да запазим тази концентрация  през последните два мача.

Старши -треньорът на Милан Стефано Пиоли говори за волевата победа над Верона (3:1) при гостуването от 36-ия кръг на италианското първенство, а също така нарече повратната точка в треньорската си кариера в лагера на "росонерите".

"Влюбен съм в моите играчи, защото виждам усилията, които полагат всеки ден, знам пътя, по който сме извървели. Предстои още един много труден мач, така че сме доволни, да, но сега трябва да съберем сили за следващия пробив.

Смелостта и вярата идват от вашия опит и вашите изпълнения. Например, когато губеха в резултат, играчите на Милан не изпитваха тревога, защото знаеха, че играем добре и запазиха това отношение до края. Този отбор се изкачва стъпка по стъпка в класирането, трябва да запазим тази концентрация, решителност и вяра през последните два мача.

На финален етап сме. Мисля, че този Милан се роди по време на ужасна, унизителна загуба с 5:0 от Аталанта през миналия сезон. Тогава разбрахме какво е необходимо за развитието на този отбор. Това бе един от най-негативните моменти в кариерата ми, но и един от най-ценните“, заяви Пиоли.

  Сподели
387