Индзаги: Ще трябва да следим какво прави Милан


Н. Гавазов

  Индзаги: Ще трябва да следим какво прави Милан

Старши-треньорът на Интер Симоне Индзаги коментира загубата от Болоня с 2:1 в отложен мач от 20-я кръг на Серия А. Напомняме, че след тази среща "нерадзурите" се изравниха с лидера Милан по брой на проведените двубои, но изостават от конкурента си с две точки.

"Има горчивина, но това е нормално. Вече не държим съдбата в собствените си ръце. Ще трябва да следим какво прави Милан и да се опитаме да спечелим оставащите 4 мача. Успяхме да поведем и трябваше да отбележим и още един гол, вместо да получим такъв от Арнаутович, защото знаем, че във футбола всичко може да се случи. Смятам, че изиграхме силно първо полувреме, като направихме само една грешка - голът на Арнаутович. Създадохме много положения и заслужавахме да отбележим второ попадение. След почивката бяхме по-хаотични и накрая бяхме наказани. Болоня почти не стигаше до нашето наказателно поле, но тогава дойде този нещастен инцидент при втория гол. Загубихме концентрация за момент. Но това не е изненадващо, имайки предвид колко голям е залогът.

Трябваше да си подаваме топката по-спокойно, да търсим празните пространства, да пращаме повече центрирания към Джеко. Имахме възможност пред Корея, но той стреля във вратаря, но най-много съжалявам, че първото полувреме завърши 1:1. През втората част загубихме себе си, а след този нелеп инцидент се разпаднахме. След това имахме още шансове като този пред Д'Амброзио, при който топката бе изчистена от голлинията. Това е тежък удар, но трябва да запазим високо вдигнати глави. Всеки мач е труден, видяхте как Болоня игра днес. Изоставаме на две точки и това е разлика, която можем да стопим в оставащите четири мача. Не трябва да униваме защото още имаме шанс. Освен това трябва да се подготвим добре и за финала за Купата на Италия.

Трябваше да пазим по-плътно Арнаутович. Освен това трябваше да се справим по-добре, за да спрем центрирането на Бароу, защото той имаше цели 10 секунди да се нагласи и да прати топката в наказателното поле. Накрая Арнаутович се оказа между между третия защитник и десния бек.

Раду? Той игра добре срещу Емполи, винаги тренира добре и аз имам пълна вяра в него. Това бе нещастен инцидент, но такива неща се случват. Той нямаше да има такова значение, ако водехме с 4:1, вместо резултатът да е 1:1. Уверявам ви, че Раду е страхотен вратар със светло бъдеще пред себе си", заяви Индзаги.

  Сподели
287