Анонс на 34-ти кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 34-ти кръг на Серия А - срещите в събота

Торино - Специя

Торино заема 11-то място с актив от 40 точки, което означава, че равенство утре и на теория ще остави "биковете" в елита. Впрочем, хората на Иван Юрич никога през сезона не са били близо до опасната зона, а се подвизаваха в средата на таблицата, редейки победи и загуби, а също и понякога създавайки проблеми на грандовете като всеки средняк. Например, торинци влизат в утрешната среща с три равенства от последните си пет двубоя - срещу Интер, Милан и Лацио, както и с победа над Салернитана и загуба на гости на Дженоа.

Специя заема 15-то място и има 33 точки, с 11 повече от опасната зона. Новакът записа две победи и равенство в последните си пет мача, което се оказа решаващо за отдалечаването от зоната на изпадащите.

Интересен мач, в който на книга домакините са фаворити. Но не се изненадвайте, ако гостите отмъкнат точка.

Прогноза: Торино - Специя 1:1

 

Венеция - Аталанта

Венеция е 18-та, с 22 точки и все още с шансове да се спаси, защото 17-та позиция е на 6 пункта. През февруари изглеждаше, че новакът ще запази мястото си, но след успеха в Торино, хората на Паоло Занети записаха 7 загуби и едно равенство в осем мача, което ги смъкна в таблицата за класиране.

Аталанта не е в по-цветущо положение, защото има само една победа в последните си пет двубоя, с три загуби в този период. Проблемите на бергамци идват от участието им в евротурнирите - очевидно е, че късата пейка влияе на резултатите. Сега Аталанта приключи в Европа, което предполага по-голяма възможност за атака на шестото място, което е само на 5 точки.

Гостите са фаворити и ще е изненадващо, ако не победят.

Прогноза: Венеция - Аталанта 1:2

 

Верона - Сампдория

Верона е на девето място с 48 точки - с три по-малко от осмия Аталанта и с осем пред 11-я Торино. Т.е. хората на Игор Тудор вече не преследват някаква турнирни цели и ще играят само за своята чест. Впрочем, това не попречи на веронци да постигнат изненадваща победа в Бергамо в миналия кръг, което показва, че "жълто-сините" не са отписали сезона.

Сампдория е 16-та, с 29 точки, но тимът се бори за оцеляването си, защото опасната зона е на 7 точки. При това "моряците" имат трудни съперници до края и вероятно ще зависят от резултатите на конкурентите. Повод за нарастване на опасенията са домакинската загуба от абсолютния аутсайдер Салернитана в миналия кръг. Това поражение бе трето за лигурци и показа, че Самп има огромни проблеми, заради които може да плати голяма цена.

Трудно ще е за гостите, но няма да е лесно и за домакините, които ще имат срещу себе си 11 защитника, а това не е силата на веронци. Все пак нека се доверим на Верона.

Прогноза: Верона - Сампдория 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1018