Алегри: Поздравявам момчетата за класирането за финала


Н. Гавазов

  Алегри: Поздравявам момчетата за класирането за финала

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели мнение за победата над Фиорентина с 2:0 в мач от полуфиналите на Купата на Италия и класирането на тима за финала на турнира.

"Искам да поздравя момчетата за достигането до финала на Купата на Италия – това бе целта на нашия сезон. Да, зад нас са някои трудни дни след обидното равенство с Болоня, когато не успяхме да използваме много шансове.

Фиорентина бе опасна с подаванията си и темпото на играта, не трябваше да им се дава нито един шанс. Като цяло играчите на Ювентус се справиха добре, като създадоха открити пространства в атака и достойно се защитаваха. Мога само да отбележа, че вторият гол трябваше да бъде отбелязан доста по-рано, тъй като неуспешните ни преходи към контраатака поставиха под съмнение изхода от срещата.

Като гледам календара си мисля, че Фиорентина е основният ни конкурент в борбата за четвъртото място в Серия А.

Не мога да изисквам повече от тези момчета, защото през последните четири месеца пускахме почти един и същ състав през цялото време, те дадоха всичко най-добро. Тази вечер играхме добре в защита, която в последно време трябваше да променяме", заяви Алегри.

  Сподели
433