Милан се разправи с Фиорентина


В. Мухарски

Милан се разправи с Фиорентина

Милан победи като гост Фиорентина с 2:0. В мач от 32-ри кръг на Серия "А" двата тима изиграха доста интересна среща. "Росонерите" излязоха на терена без двама основни играчи, в лицето на  Алесандро Неста и Дженаро Гатузо. За сметка на това в игра се появи за първи път от много време Златан Ибрахимович.

На "Артемио Франки" във Флоренция, гостите откриха резултата още в 8-ата минута. Тогава капитанът Кларънс Зеедорф бе изведен от Пато и с хубав удар прати топката в мрежата на Фиорентина за 1:0.

Преди това отново Зеедорф можеше да се разпише, но ударът му бе спасен от стража на домакините. При добавката Пато не успя да се разпише във вратата на Боруц. Последваха удари на Варгас (Фиорентина) и Пато (Милан), които обаче не попаднаха в целта. Така се стигна до 41-ата минута, когато Пато удвои резултата.

След почивката Ибрахимович на два пъти пропусна от добри ситуации. В 58-ата минута Пер Кролдруп стреля с глава, но топката мина много близо до гредата и излезе в аут. В 79-ата минута Варгас се разписа във вратата на Милан и по този начин намали резултата - 1:2.

Три минути преди края на срещата Златан Ибрахимович получи червен картон и остави своя тим с човек по малко в оставащите минути на срещата. До края не се стигна до нов гол и по този начин играчите на Милан се поздравиха с победата.

  Сподели
150