Анонс на 33-ти кръг на Серия А - срещите в понеделник


Н. Гавазов

 Анонс на 33-ти кръг на Серия А - срещите в понеделник

Наполи - Рома

Наполи е трети в класирането на Серия А след 32 изиграни мача, в които събра 66 точки. Неаполитанци са на пет точки зад Милан и на три точки зад Интер.

В последния кръг Наполи изненадващо загуби у дома от Фиорентина (2:3). Това поражение може да се окаже едно от ключовите в битката за Скудетото. Сега ще бъде още по-трудно да бъдат изпреварени двата милански клуба.

В друг априлски мач тимът на Лучано Спалети постигна победа като гост над Аталанта (3:1).

Въпреки високата си позиция в таблицата, Наполи губи много често точки у дома. В десет предишни домакински мача неаполитанци допуснаха пет поражения, като основната причина е авантюристичният стил на игра на тима.

Рома е на пето място с 57 точки от 32 мача.

Теоретично римляните все още могат да се борят за четвърто място в Шампионска лига, но много в това отношение ще зависи от конкурентите.

Прави впечатление, че серията без загуба на Рома в шампионата е вече 11 мача, в седем от които "джалоросите" постигнаха победи.

В началото на месеца отборът на Жозе Моуриньо спечели срещу Сампдория и Салернитана. А преди почивката за международни мачове Рома победи Лацио (3:0).

Последното постижение на Рома е класирането за полуфиналите на Лигата на Конференциите.

През първата част от сезона мачът между тези отбори завърши наравно 0:0, а преди това Наполи спечели три пъти срещу Рома. И интересното е, че в тези четири срещи римляните отбелязаха само един гол срещу неаполитанци.

Рома  изглежда добре напоследък, но усещането е, че впечатляващата серия все пак ще бъде прекъсната в Неапол.

Разбира се, отборът на Жозе Моуриньо може да изненада "партенопеите" с бързи контраатаки и здрава защита, но за "вълците" ще е много трудно да вземат нещо.

Прогноза: Наполи - Рома 1:0

 

Аталанта - Верона

Аталанта  не губи надежда да попадне в зоната на евротурнирите, но в момента е на 8-мо място в класирането на Серия А. Разликата от Фиорентина е 2 точки, а от Рома - 6.

През последните 10 мача във всички турнири Аталанта зарадва феновете с 4 победи и 2 равенства, но допусна и 4 поражения.

Аталанта най-вероятно възлагаше специални надежди на евротурнирите, но не успя да се справи с германския РБ Лайпциг и сега ще трябва да хвърли всички усилия в Серия А. А там бергамци за последно спечелиха преди два кръга в на гости на Болоня (1:0). След това обаче Аталанта допусна поражения от Наполи (1:3) и Сасуоло (2:1).

Верона е 10-а в Серия А с 45 точки от 31 мача. Разликата от настоящия съперник е 6 точки.

През последните 10 мача във всички турнири Верона спечели 4 пъти, загуби 3 пъти и 3 пъти се задоволи с равенство.

"Мастифите" показват нестабилни резултати през този сезон на Серия А. Преди два кръга Верона направи равен 1:1 с Емполи, след което успя минимално да победи Дженоа на собствен терен - 1:0. А в последния кръг на първенството отборът беше победен от Наполи с резултат 2:0.

Аталанта е фаворит в мача. Предполага се, че домакините ще се опитат да завършат достойно сезона в Серия А след отпадането си в Лига Европа, така че нищо добро не очаква следващите съперници на бергамци в турнира.

Прогноза: Аталанта - Верона 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
501