Анонс на 33-ти кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

  Анонс на 33-ти кръг на Серия А - срещите в събота

Каляри - Сасуоло

Каляри проведе първата част от сезона в зоната на изпадащите, но по необясним начин се прероди от началото на годината и започна да трупа точки след точки. Островитяните записаха 4 победи и 3 равенства в осем мача и се измъкнаха от опасната зона. Сардинци обаче се върнаха в старото русло и загубиха последните си пет срещи, а оставането им на 17-та позиция се дължи на това, че 18-ят Венеция също загуби всичките си мачове в този период.

Сасуоло е девети, на 5 точки от осмия Аталанта, така че "зелените" ще се борят само за своята чест в оставащите двубои от сезона. Те влизат в утрешната среща с три победи, равенство и една загуба като гост на Лацио.

Много любопитен мач. Преди месец щяхме да предвидим победа за домакините, но сега... Ако погледнем обаче загубите на Каляри, те са срещу Лацио, Милан, Ювентус, както и на гости на Специя и Удинезе. Дали сардинци няма да се завърнат на победния път утре?

Прогноза: Каляри - Сасуоло 2:1

 

Сампдория - Салернитана

Сампдория заема 16-то място, на 7 точки от опасната зона, което означава, че лигурци все още не са си гарантирали мястото в елита. Още повече, че тимът загуби 5 от последните си шест двубоя.

Салернитана бавно, но сигурно върви към Серия В. Да, новаците се борят във всеки мач, изпилвайки нервите на отбори като Рома, Ювентус и Торино, но загубите се трупат, а последната победа си остава на 9 януари. Така новакът се укрепи на последното място, а 9-те точки от спасителния бряг изглеждат като непристъпна планина.

Сампдория е фаворит в мача, но домакините трябва да се раздадат, ако искат да вземат трите точки.

Прогноза: Сампдория - Салернитана 2:1

 

Удинезе - Емполи

Удинезе е домакински отбор и това го разбраха Лацио и Рома, които се измъкнаха от загуби. Като цяло фриулци се стабилизираха и допуснаха само едно поражение в последните си седем двубоя - срещу Наполи - а записаха три победи в този период, което ги изкачи на 13-то място в таблицата за класиране.

Емполи имаше славата на "убиец на гиганти", но това важеше до 12 декември, когато тосканци победиха с 2:1 Наполи. След това тимът проведе 15 мача, в които записа 7 загуби и 8 равенства. В момента Емполи е на 14-то място, с две по-малко от утрешния си съперник.

Удинезе е фаворит в двубоя и всякакъв резултат освен домакинска победа ще се смята за изненада.

Прогноза: Удинезе - Емполи 2:0

 

Фиорентина - Венеция

Фиорентина е седма, на 4 точки от петия Рома и с мач в ръкава си. Т.е. тосканци имат реален шанс да попаднат в евротурнирите. Надежда за това дават и последните резултати на "виолетовите" - три победи и две равенства от пет двубоя, като в този период е и 1:1 на гости на Интер.

Венеция влиза в срещата с шест поредни загуби и 18-то място в таблицата за класиране, на 3 точки от спасителния бряг. Новакът показва някои проблясъци, но като цяло класата на играчите не позволява на тима да трупа точки.

Домакините са фаворити и всякакъв резултата освен победата ще е сензация.

Прогноза: Фиорентина - Венеция 2:0

 

Лацио - Торино

Лацио е с 4 победи и една загуба в последните си пет мача и това помогна на тима да се изкачи до шестото място, на две точки от градския съперник. Като цяло "орлите" играят добре, но понякога губят спечелени срещи и това повлия на амбициите им за място в челната четворка.

Торино е 11-ти и до края на сезона ще се бори за своята чест. Общо взето "биковете" разочароваха, защото могат повече, а само епидемията с контузени играчи може да бъде оправдание на торинци. Гостите влизат в утрешния двубой с една победа от последните си пет мача и три равенства в този период.

Лацио е фаворит, но столичани трябва да дадат всичко от себе си, за да постигнат успех. В тази среща освен "1" е добре да използваме и знак "Х".

Прогноза: Лацио - Торино 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
838