Наполи ще загуби точки срещу Болоня


Н. Гавазов

Наполи ще загуби точки срещу Болоня

Болоня - Наполи
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 10.04.2011
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Болоня преживява истински финансов катаклизъм и в средата на седмицата Алберто Гуаралди пое президентските дела на клуба, с което стана петия президент на клуба през последните десет месеца. Колкото и да е чудно, това не се отразява на представянето на отбора, който успя да осигури оставането си в елита. След загубата през уикенда от Бреша с 1:3, Болоня се намира на 11-то място в класирането с актив от 40 точки - с десет повече от опасната зона и в това отношение феновете на тима могат да бъдат спокойни.

Наполи се възползва от загубата на Интер срещу Милан и се изкачи на второ място в класирането на три точки от лидера, което съживи мечтите на „партенопеите" за спечелване на Скудетото. Това най-сетне беше признато от старши-треньора на отбора Валтер Мадзари, който заяви, че целта на тима е да продължи с доброто си представяне и да се изкачи по-високо в таблицата за класиране. Специалистът явно има основание да твърди това, защото Наполи показа характер в последната си среща, постигайки волева и напълно заслужена победа от 4:3 срещу Лацио.

За домакините няма да играят контузените Монтелонго и Гариш. Това означава, че на левия фланг на отбраната избора на Малесани ще падне върху Бритош. Схема на игра 3-4-1-2. Вероятен състав: Вивиано; Морас, Портанова, Бритош; Бушче, Перес, Мудингай, Морлео; Екдал; Рамирес, Ди Вайо.

Голямата загуба за Наполи в мача е отсъствието на Кавани, когото мнозина специалисти смятат в момента за един от най-добрите нападатели в света. Нападателят натрупа жълти картони и ще трябва да изтърпи дисквалификация от един мач. Другият отсъстващ е контузеният Грава. При това положение, има различни варианти за атаката, включително използването на Лукарели или Маскара. Схема на игра 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Канаваро, Ароника; Маджо, Пациенца, Йебда, Досена; Хамшик, Зунига; Лавеци.

За любителите на статистиката: Болоня е спечелил пет от последните си шест мача на „Дал'Ара" срещу Наполи. „Партенопеите" отбелязаха 19 гола в последните 15 минути на мачовете си през този сезон. Болоня е загубил само един последните си пет домакински мача. Наполи постигна осем победи като гост, но загуби и 17 точки извън Неапол. Болоня е опасен домакин и претърпя само две загуби у дома си.

Срещата се очертава да бъде крайно интересна, независимо от това, къде се намират в класирането двата тима. Болоня е силен домакин и на Наполи ще се наложи да приложи максимум усилия да преодолее своя противник. Хората на Мадзари миналата седмица вече го направиха срещу Лацио и по този начин преодоляха психологическата бариера срещу традиционно неудобния си противник. Идентичен ще бъде двубоят и в неделния следобед, когато „партенопеите" ще излязат на традиционно неудобния за тях „Дал'Ара". Играта с един знак в този мач ще бъде истинска авантюра и лично аз не бих се доверил на 100% на Наполи и в играта си ще използвам включително знак „X".

Прогноза за: Болоня - Наполи 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Болоня:

26 февруари Ювентус - Болоня 0:2 (Серия А)
06 март Болоня - Каляри 2:2 (Серия А)
13 март Лече - Болоня 0:1 (Серия А)
20 март Болоня - Дженоа 1:1 (Серия А)
02 април Бреша - Болоня 3:1 (Серия А)

Наполи:

28 февруари Милан - Наполи 3:0 (Серия А)
06 март Наполи - Бреша 0:0 (Серия А)
13 март Парма - Наполи 1:3 (Серия А)
20 март Наполи - Каляри 2:1 (Серия А)
03 април Наполи - Лацио 4:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Болоня - Наполи

109 мача
36 победи за Болоня
35 равенства
38 победи за Наполи
Голова Разлика: 150:142 за Болоня


Коефициенти от bet365:

Болоня - 5.50
Равен - 3.50
Наполи - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Болоня - 5.20
Равен - 3.55
Наполи - 1.67

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164