Милан ще се препъне срещу Фиорентина


Н. Гавазов

Милан ще се препъне срещу Фиорентина

Фиорентина - Милан
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 10.04.2011
Час: 21:45
Съдия: Емидио Морганти


Фиорентина завърши през уикенда 2:2 като гост на Чезена и за първи път от 18 месеца се намира в серия от шест поредни мача без загуба. Със сигурност „виолетовите" ще се опитат да продължат с доброто си представяне, още повече, че трябва да го направят срещу лидера в класирането Милан. Въпреки това, отбора воден от Саниша Михайлович постоянно е критикуван за разсеяността на защитата си и това се потвърди в последните два мача, в които играчите трябва да благодарят на вратаря Боруц, който с добрите си изяви поправяше грешките на бранителите и така спаси тима от загуби. В момента Фиорентина се намира на 9-то място в класирането с 42 точки от 31 мача и никакви шансове да атакува местата, даващи участие в Европа догодина.

Милан пристига във Флоренция окрилен от победата в градското дерби срещу Интер, в края на което тифозите скандираха „Пет точки, пет точки!", сякаш забравяйки за това, че другият конкурент за титлата Наполи се намира само на три точки от любимия им отбор. Успехът срещу „нерадзурите" обаче помогна на хората на Алегри да забравят за загубата си от Палермо и отпадането от Шампионската лига и в психологическо отношение „росонерите" успяха да се изправят на крака. Още повече, че те ще гостуват на отбор, срещу който имат най-добра статистика извън Милано и от когото не са губили в последните шест години.

От групата на Фиорентина отпаднаха контузените Йоветич и Бехрами, както и наказания за един мач Муту. Това даде възможност в атака да видим как ще си взаимодействат Ляич и Джилардино. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Боруц; Комото, Гамберини, Натали, Паскуал; Донадел, Монтоливо, Варгас; Сантана; Ляич, Джилардино.

Милан ще бъде без Индзаги, Амброзини, Бонера, Неста, Пирло и Янкуловски, чийто договор няма да бъде подновен след края на сезона. Касано е наказан за един мач, заради глупостта, която направи срещу Интер, но добрата новина е завръщането на Ибрахимович в отбора, след като изтърпя наложеното му наказание. Схема на игра: 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Йепес, Силва, Дзамброта; Фламини, Бомел, Зеедорф; Боатенг, Ибрахимович, Пато.

За любителите на статистиката: Фиорентина има само една загуба в последните си 11 мача на „Артемио Франки". В последните си шест мача срещу „виолетовите", Ибрахимович отбеляза пет гола и подаде за три. Милан няма загуба в последните си десет мача срещу Фиорентина, в същото време „росонерите" не са отбелязвали повече от един гол на „Артемио Франки" от 1992 година насам. „Виолетовите" са майстори на равенствата през този сезон -12 мача с тяхно участие завършиха без победител. ¼ от попаденията на Милан са дошли в последните десет минути на мачовете на отбора, половината от попаденията на „виолетовите" са в последния половин час игра.

Очевидно е, че ще бъдем свидетели на много интересен мач. От една страна Фиорентина се намира в добра серия, а от друга Милан ще се опита да развие своя успех срещу Интер и да запази дистанцията от конкурентите. Въпреки, че „росонерите" са фаворит в двубоя, трябва да бъдем много внимателни в своите залози и да не пренебрегваме факта, че „виолетовите" ще се опитат да зарадват феновете си с добра игра и да се противопоставят на лидера в класирането. Лично аз не бих играл срещата твърда „двойка" и бих се подсигурил със знак за равенство.

Прогноза за: Фиорентина - Милан 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

27 февруари Бари - Фиорентина 1:1 (Серия А)
06 март Фиорентина - Катаня 3:0 (Серия А)
13 март Киево - Фиорентина 0:1 (Серия А)
20 март Фиорентина - Рома 2:2 (Серия А)
03 април Чезена - Фиорентина 2:2 (Серия А)

Милан:

05 март Ювентус - Милан 0:1 (Серия А)
09 март Тотнъм - Милан 0:0 (Шампионска лига)
13 март Милан - Бари 1:1 (Серия А)
19 март Палермо - Милан 1:0 (Серия А)
02 април Милан - Интер 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Милан

142 мача
37 победи за Фиорентина
38 равенства
67 победи за Милан
Голова Разлика: 227:162 за Милан


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 4.20
Равен - 3.50
Милан - 1.85

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 3.95
Равен - 3.40
Милан - 1.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
452