Финалът за четвъртото място ще се превърне в пищно шоу


Н. Гавазов

Финалът за четвъртото място ще се превърне в пищно шоу

Удинезе - Рома
Стадион: „Комунале Фриули", Удине
Дата: 09 април, 2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Дамато


Миналата седмица Удинезе претърпя първата си загуба за 2011 година, което се случи срещу борещия се за своето оцеляване Лече и по-голямата част от специалистите останаха изненадани от този факт. Факт е обаче, че на „Виа дел Мар" „фриулци" контролираха изцяло мача и позволиха на своя противник да отправи точно два удара към неговата врата, при които паднаха и головете за „вълците". Въпреки това, през тази година Удинезе продължава да има най-доброто нападение от всички отбори в Серия А, мощта на което вече изпитаха Палермо, Каляри, както и грандовете Интер и Милан. В момента „фриулците" се намират на четвърто място в класирането и имат в актива си 56 точки - с две повече от Лацио, което дава основание да твърдим,ч е борбата за последното място, даващо право на участие в Шампионската лига догодина ще бъде особено ожесточена в края.

Със смяната на Раниери с Монтела, нещата в Рома сякаш започнаха да се стабилизират, но през уикенда, на „Олимпико" във Вечния град „вълците" загубиха от Ювентус, което всъщност бе и първата домакинска загуба за тях. В момента столичани се намират на шесто място в класирането, а дистанцията от четвъртия Удинезе е шест точки. Това прави Рома аутсайдер от всички обори, които се борят за промоция в Шампионската лига, но в същото време двубоят в Удине дава отлични шансове на хората на Монтела, при една победа да успеят да скъсят дистанцията със своя конкурент, още повече, че програмата на столичани до края е по-лека от тази на Удинезе.

Рома ще започне този мач без контузените Серджо, Мексес и Менес. Монтела ще разчита в атака само на един нападател в лицето на Тоти, а Бориело ще остане на резервната скамейка. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1. Вероятен състав: Дони; Касети, Никола Бурдисо, Жуан, Рийзе; Писаро, Де Роси; Роси, Бриги, Вучинич; Тоти.

Наставникът на Удинезе Гуидолин няма да може да разчита на контузените Баста, Феронети, Анжела и Баду, както и на наказания за един мач Инлер. Това връща в основния състав Армеро и Абди. Алексис Санчес ще започне мача на пейката, след като медицинския екип не успя да го възстанови навреме от контузията. Схема на игра: 3-5-2. Вероятен състав: Ханданович; Бенатия, Запата, Домици; Исла, Абди, Пинци, Асамоа, Армеро; Ди Натале, Денис.

За любителите на статистиката: През уикенда Удинезе за първи път от пет мача не успяха да отбележат гол във вратата на съперника си. За 2011 година това се случва за втори път. Загубата за Рома през уикенда бе не само първа домакинска, а и първа за отбора откакто Монтела смени Раниери. Удинезе в последните си 14 мача в Серия А отбеляза 35 гола. Последните два мача между двата отбора завършиха с победи за Рома от по два гола разлика. Тоти в кариерата си досега е отбелязал десет гола срещу Удинезе. „Фриулците" нямат загуба у дома си от 19 септември.

Очертава се поредният двубой от Серия А, в който можем да станем свидетели на динамични обрати и борба за всяка педя на терена. Мнозина специалисти определят двубоя като „финал за четвъртото място", което предполага и неговия оспорван характер и го прави дори по- интересен от този на грандовете. В последните си два мача Удинезе игра без Санчес, а домакинските равенства срещу Болоня и Бреша дават надежди на гостите, че могат да измъкнат нещо на „Стадио Фриули". Фаворит в мача обаче си остават домакините, които най-вероятно в събота вечер ще предложат на зрителите поредното си пищно шоу.

Прогноза за: Удинезе - Рома 2:1


Коефициенти от bet365:
Удинезе - 2.20
Равен - 3.20
Рома - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 2.20
Равен - 3.20
Рома - 3.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225