Интер спечели дербито срещу Юве


FUTBOL-TV

Интер спечели дербито срещу Юве

Интер постигна най-важния си шампионатен успех през този сезон, след като победи Ювентус с 1:0 като гост в Дерби д'Италия от 31-ия кръг на Серия А. Това означава, че "Нерадзурите“ ще продължат да са над този си съперник в таблицата. При успех Юве щеше да е на  еднолично на 3-та позиция, но това не се случи и тази позиция все още е за Интер, които са с 63 точки.

Юве могат да съжаляват, тъй като играха доста добре и на няколко пъти пропуснаха да се разпишат. Интер стигнаха до единственото попадение в мача, което дойде в добавеното време на първото полувреме след пребита дузпа на Хакан Чалханоолу. В самия край на полувремето Дензъл Дъмфрис бе препънат в наказателноот поле от Алекс Сандро и след кратко съвещание чрез ВАР, главният съдия Масимилиано Ирати отсъди дузпа.

Хакан Чалханоглу застана зад топката, но Войчех Шчесни спаси. След невероятен карамбол топката бе добутана във вратата на домакините, но Ирати отмени попадението и върна изпълнението на дузпата. При повторното изпълнение турският плеймейкър стреля в същия ъгъл и откри.

След почивката имаше още пропуски, като най-сериозният бе на Закария, който направи чудесен дрибъл и със своя шут разтресе страничната греда, като преди това Ханданович леко отклони топката.

"Старата госпожа“ прекъсна серията си от 16 мача в първенството без загуба и може да забрави за Скудетото през този сезон.

  Сподели
328