Анонс на 31-ви кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

    Анонс на 31-ви кръг на Серия А - срещите в неделя

Фиорентина - Емполи

Фиорентина заема осмо място в таблицата за класиране, на 4 точки след седмия Рома и на 5 пункта от петия Лацио, но с мачове в запас, което дава възможност на "виолетовите" да се борят за място в евротурнирите. През март Фиорентина изигра три мача, в които спечели пет точки. Отборът на Винченцо Италиано направи равенство с Верона и Интер, а също така победи Болоня. Прави впечатление, че Фиорентина допусна само едно поражение в 11 предишни мача у дома.

Емполи е на 13-та позиция и на комфортна дистанция от опасната зона - 11 точки. Впрочем, още след първите кръгове стана ясно, че тосканци няма да имат проблеми с оставането си в елита, а тук трябва да напомним, че новакът взе скалповете на Ювентус, Наполи и Фиорентина. Интересно е да отбележим, че отборът на Аурелио Андреацоли никога не е побеждавал в 13 предишни мача от италианското първенство. В този сегмент тоскаци имат седем равенства и шест поражения. И още нещо: Емполи не отбеляза нито един гол в предишните си четири гостувания.

Фиорентина има да си връща за загубата през първата част от сезона и няма съмнение, че "виолетовите" ще положат максимални усилия за успеха. Флорентинци са по-класния колектив, а допълнителна мотивация е и характерът на двубоя, който е регионално дерби.

Прогноза: Фиорентина - Емполи 2:1

 

Аталанта - Наполи

Истински мач-загадка, който е изпитание за почитателите на залозите, но и въпрос на чест да не бъде пропуснат.

Хората на Джан Пиеро Гасперини теоретично все още могат да влязат в топ 4 на италианското първенство. В момента отборът е на 6-то място в класирането на Серия А с 51 точки, на 8 от четвъртия Ювентус, но и с мач в запас. През последните 10 мача във всички турнири Аталанта записа 6 победи и 2 равенства. В Лига Европа тимът на Гасперини показа отличен резултат, като победи германския Байер с общ резултат 2:4 и така си осигури преминаване в 1/4-финалите. Но в Серия А Аталанта неочаквано за всички не успя да победи Дженоа, завършвайки при резултат 0:0. И в последния кръг на първенството бергамци победиха минимално Болоня на гости (0: 1).

Неаполитанци се борят за титлата в Серия А. В момента тимът е на второ място в класирането на италианското първенство с 63 точки, на 3 зад лидера Милан. През последните 10 мача във всички турнири Наполи записа  5 победи, 2 поражения и 3 равенства. В миналия кръг Наполи постигна трудна победа с 2:1 над Удинезе, а преди това се наложи над Верона със същия резултат.

И двата тима са в добра форма. Общото между тях е, че трудно съчетават участието си в Серия А и това в Европа. Любопитен факт е, че неаполитанци нямат победа над Аталанта в последните три двубоя. Вероятно и сега южняците ще загубят точки срещу бергамци, но нека имаме едно наум.

Прогноза: Аталанта - Наполи 1:1

 

Удинезе - Каляри

В рамките на 5 кръга домакините събраха пет точки благодарение на победата с 1:0 над Сампдория и трите равенства с Лацио, Милан и Рома. Това е доста добра серия, но тя обаче бе прекъсната от поражение от Наполи (1:2).

"Черно-белите" загубиха общо 10 от общо 28 мача през сезона, като завършиха още 12 мача наравно. Сега фриулци са на незавидното 15-то място и на 8 точки от опасната зона.

Каляри е много интересен отбор. Сардинци бяха сочени като един от тимовете, които със сигурност ще напуснат елита, но островитяните се преобразиха след нова година и записаха 4 победи и три равенства в осем мача, което им помогна да се измъкнат от опасната зона. Каляри обаче влиза в утрешната среща със серия от три поражения, като единственото оправдание е, че загубите са срещу Лацио, Милан и на гости на Специя. В момента хората на Валтер Мадзари са 17-ти, на три точки от 18-я Дженоа.

Според букмейкърите Удинезе е фаворит. Ние сме съгласни с това, но също така предлагаме на почитателите на залозите да потърсят изненадата.

Прогноза: Удинезе - Каляри 1:1

 

Сампдория - Рома

Сампдория се намираше в серия от три поредни загуби, но сложи край на лошия сегмент в миналия кръг, когато победи Венеция с 2:0. Това бе много важен мач за "моряците", тъй като успехът е срещу конкурент в битката за оцеляване и сега генуезци може да са малко по-спокойни - опасната зона е на 7 точки.

Що се отнася до Рома, столичани са седми, на точка от петия Лацио, но и с мач в запас. След цели 30 кръга римляните имат 15 победи, 6 равенства, 9 загуби и 51 точки. "Джалороси"  са без загуба в 8 мача във всички състезания. Припомняме, че Рома наскоро си осигури място на 1/4-финалите в Лигата на Конференциите, като отстрани Витес. Последните резултати в Серия А също са добри. "Вълците" победиха Аталанта с 1:0, наложиха се над Лацио с 3:0, а също така взеха точка в мача с Удинезе (1:1).

Рома е фаворит в този двубой, но нека не забравяме, че столичани са нестабилни и често изненадват с лоши резултати.

Прогноза: Сампдория - Рома 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
975