Анонс на срещите от 30-я кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на срещите от 30-я кръг на Серия А

Наполи - Удинезе

Наполи имаше тежка програма от средата на февруари, с която се справи сравнително успешно. Тя започна с равенства срещу шампиона Интер и преобразения Каляри, а двете победи бяха  на гости на Верона и Лацио. Неприятна е домакинската загуба от Милан, която можеше да не се случи, ако нападателите бяха по-концентрирани в действията си. След този период Наполи го очакват мачове срещу сравнително по-леки съперници, което дава надежда на феновете за титла - сега "партенопеите" са втори, на три точки от първото място.

Удинезе влиза в двубоя със самочувствие, защото блестящо се справи в последните си мачове. Фриулци катастрофираха в средата на февруари срещу Верона, но след това записаха три равенства с по 1:1 - като домакини на двата римски отбора и на гости на Мила. Тук е и победата с 2:1 над Сампдория. Така Удинезе се укрепи на 14-то място, на 8 точки от опасната зона.

Фаворит в мача е Наполи, но домакините не бива да подценяват съперника си, който показа зъби напоследък.

Прогноза: Наполи - Удинезе 2:0

 

Венеция - Сампдория

Дербито на аутсайдерите. Венеция хвърли бомбата, побеждавайки като гост Торино в средата на февруари, но след това новакът не може да победи бедстващия Дженоа, а двубоите с Лацио, Сасуоло и Верона бяха загубени. Така Венеция остана в зоната на изпадащите, на три точки от спасителния бряг.

Сампдория е на 16-то място, на 4 точки от опасната зона. "Моряците" няма с какво да се похвалят - 4 загуби от последните си 5 мача и една победа като домакин на Емполи.

Трудна за прогнозиране среща. Домакините са без Куисансе, Лезерини, Вака и Йохансен, а това вероятно ще им попречи да победят съперника си.

Прогноза: Венеция - Сампдория 1:1

 

Емполи - Верона

Мач между средняци, които нямат амбиции по отношение на евротурнирите, но и не са застрашени от изпадане.

Емполи бе хит до края на миналата календарна година, но няма победа през настоящата, записвайки пет загуби и пет равенства от десет мача. Верона от своя страна се преобрази - пет победи и две равенства от десет мача.

Много интересен мач за почитателите на залозите. Някои веднага ще помислят за "2"-ка, но нека не бързат: гостите са без контузените Ретсос, Ласанга, Депаоли, Давидович и Лазович, а заради картони няма да играят Чекерини, Фараони и Илич. А домакините нямат кадрови проблеми.

Прогноза: Емполи - Верона 1:0

 

Болоня - Аталанта

Болоня много влоши формата си от началото годината, записвайки само една победа в девет мача. Добрата новина е, че "рособлу" не са застрашени от изпадане - опасният  бряг е на 10 точки.

Аталанта имаше тежки съперници в последните си пет мача - гостуване на Рома и Фиорентина, както и домакинство на Юветус, но бергамци с нищо не могат да обяснят домакинското равенство с Дженоа. Така Аталанта се смъкна на 6-то място, без шансове за попадане в четворката. Трябва обаче да отбележим класирането на отбора за четвъртфиналите на Лига Европа след успех над третия в Бундеслигата Байер Левркузен и не забравяме, че спечелване на този турнир ще върне Аталанта в Шампионска лига.

Тази среща идва след европейския мач на бергамци, а това намалява техните шансове за успех.

Прогноза: Болоня - Аталанта 1:1

 

Рома - Лацио

Римското дерби, в което формата няма никакво значение. Въпреки това ще кажем, че римляните са в серия от осем мача без загуба, с 4 победи в този период, но и равенства срещу отбори като Верона и Дженоа.

Лацио е с две поражения в последните си десет двубоя, но те са срещу кандидатите за титла Интер и Наполи. По-важното е, че "орлите" спечелиха шест двубоя и това се отрази на класирането им - сега те са пети, на 7 точки от четвъртия Ювентус и на една пред градски си съперник.

Трудно можем да определим някой за фаворит, за това равенството изглежда най-логично.

Прогноза: Рома - Лацио 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
723