Анонс на 29-ти кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

 Анонс на 29-ти кръг на Серия А - срещите в неделя

Фиорентина - Болоня

Фиорентина и Болоня ще открият програмата на кръга за неделя. "Виолетовите" победиха Специя и Аталанта през миналия месец, но се провалиха в последните си два мача. Най-напред тосканци загубиха от Сасуоло, а след това направиха 1:1 с Верона у дома. В момента Фиорентина е на 8-мо място, но само на 4 точки от петия Аталанта.

Болоня има 33 пункта и заема 12-та позиция. Хората на Синиша Михайлович са в серия от три мача без загуба, с победа и равенство в този период. В миналия кръг "рособлу" направиха 0:0 с Торино в равностоен двубой, в който и двата тима се стремяха повече към това да не загубят.

Вече казахме, че Болоня е един от непостоянните отбори в лигата и всичко може да се очаква от този колектив заради авантюристичния стил на игра на тима. Предположенията са, че гостите ще се противопоставят на съперника си, но по-голямата класа на Фиорентина все пак ще вземе превес и тосканци ще спечелят срещата.

Прогноза: Фиорентина - Болоня 2:1

 

Верона - Наполи

Интересен мач на фона на добрата форма на Верона през този сезон. Хората на Игор Тудор играят стабилно в защита, но интересното е, че тимът атакува и не следва сляпо стила "катеначо", който изповядва хърватския специалист. Веронци влизат в двубоя след победа над Удинезе, равенство с Рома в Рим, домакинска победа над Венеция и равенство на гости на Фиорентина. Така колективът на Игор Тудор се изкачи на 9-то място, на 6 точки от шестия Рома.

Наполи няма как да е доволен от представянето след като записа само една победа в последните си четири срещи. В миналия кръг пък неаполитанци претърпяха домакинска загуба от Милан и пропуснаха възможността да оглавят таблицата за класиране. В момента "партенопеите" са трети, на 6 точки от първото място, но и с мач в запас.

Интересен мач, който не бива да бъде пропускан. Трудно можем да определим фаворит за трите точки и много е възможно да не видим победител. И все пак, съветът ни е да бъде включена "2"-та в нашата игра, защото неблагополучията на Наполи дойдоха в периода на участието на тима в Лига Европа, а знаем, че гостите нямат дълга пейка. Сега обаче хората на Лучано Спалети идват след седмица на възстановяване и мотивирани да заличат негативизма от загубата срещу Милан.

Прогноза: Верона - Наполи 1:2

 

Аталанта - Дженоа

Аталанта буквално се срина в последните срещи, записвайки само една победа в последните си пет мача, с три поражения в този период. Това смъкна тима на пета позиция, на 9 точки от четвъртия Ювентус, но успокояващото е, че бергамци имат два мача в резерв.

Дженоа бавно потъва и най-вероятно ще проведе следващия сезон в Серия В. Лигурци са предпоследни, на 7 точки от спасителния бряг, а единственото положително в последно време е, че тимът е без загуба в последните шест двубоя. Лошото е, че няма и победи в този период.

Съветът ни е: към почитателите на риска - "Х", а към останалите - "1".

Прогноза: Аталанта - Дженоа 1:0

 

Удинезе - Рома

Удинезе подобри формата си, след като допусна само една загуба в последните си пет мача, с две равенства и две победи в този период. В миналия кръг фриулци победиха Сампдория, но преди това направиха 1:1 с Лацио и Милан. Така тимът от Удине събра 29 точки и може да е малко по-спокоен, защото опасната зона е на 7 пункта.

Рома имаше лош период през февруари, когато записа три равенства и поражение. Столичани все пак постигнаха една победа - срещу аутсайдера Специя в края на последния зимен месец, а миналата седмица надделяха и над Аталанта. Така Рома се изкачи на 6-та позиция, на 3 точки пред градския съперник и на 9 от четвъртия Ювентус.

Очакванията са за равностоен двубой, в който няма фаворити.

Прогноза: Удинезе - Рома 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
617