Треньорската сага в Палермо се превръща в сапунен сериал


Н. Гавазов

Треньорската сага в Палермо се превръща в сапунен сериал

Треньорската сага в Палермо придобива характер на сапунен сериал, след като късно снощи официалният сайт на клуба публикува изявление, в което обяви, че старши-треньора на отбора Серсе Козми е уволнен - само часове, след като президента Маурицио Дзампарини обяви по-рано, че няма да извършва треньорски рокади. Както е известно, специалистът бе назначен на поста преди месец, но загуби три от четирите си мача в Серия А, с което си навлече гнева на своя бос.

"Погрешна тактика, погрешни стъпки, погрешен резултат. Това е по-унизително от загубата от Удинезе. Козми допусна грешки, които и дете не би допуснало", заяви пред Sky Italia Дзампарини.

„Не съм уволнявал никого, Козми все още е треньор на Палермо. Чакам го да се върне и да разговаряме. Не знам какво ще се случи в следващите часове. Не знам дали Роси е единствената алтернатива в момента. Възможно е дори Козми да остане на своя пост. Аз няма да спя, но ще обмисля добре нещата", допълни президентът на Палермо.

Само няколко часа след това изказване обаче, на официалния сайт на клуба се появи изявление, в което се казва, че Серси Козми вече не е треньор на отбора.

„Не искам да коментирам ситуацията. В момента не мога да мисля и нормално, а думите не могат да опишат емоциите ми. Всичко, което ми остава да направя е да благодаря на хората, с които работих по време на кратката ми авантюра в Сицилия. Чувствам се предаден от Дзампарини, разочарован съм и наистина не искам да говоря", заяви от своя страна Козми.

 

  Сподели
105