И без Моуриньо, Рома постигна целта си срещу Аталанта (видео)


FUTBOL-TV

И без Моуриньо, Рома постигна целта си срещу Аталанта (видео)

Рома стигна до минимална победа с 1:0 над Аталанта в двубой от 28-ия кръг на Серия А. Това е втори успех за тима на Жозе Моуриньо над бергамаските през сезона, след като през декември римляните записаха убедителна победа с 4:1. 

Самият Моуриньо отново не беше на пейката, тъй като е наказан. Но въпреки липсата му Рома започна активно срещата и само след три минути игра Джанлука Манчини удари с глава от корнер и прати топката в горната греда.

В 32-ата минута Ейбрахам даде аванс на Рома в резултата. Рик Карсдорп пресече топка, която след това достигна до Николо Дзаниоло, а той много добре подаде към англичанина. Ейбрахам стреля, стражът Хуан Мусо успя да играе с топката, но не и да ѝ попречи да се оплете в мрежата зад него - 1:0 за "джалоросите".

Малко по-късно домакините стигнаха до нов гол, който обаче беше отменен заради засада на Дзаниоло.

През второто полувреме Аталанта не успя да създаде кой знае какви проблеми за Руи Патрисио и приключват четвърти мач в последните си седем срещи без да вкарат гол. Накрая Мерах Демирел получи добра топка, но ударът му с глава беше слаб. 

Малко след това се стигна до червен картон за Хенрих Мхитарян. Мартен Де Роон от Аталанта също в добавеното време беше отстранен от игра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
505