Наполи продължава да гони Милан след трилър с Лацио (видео)


Т. Михайлов

Наполи продължава да гони Милан след трилър с Лацио (видео)

Отборът на Наполи победи с 4:3 Лацио в драматична среща от 31-ия кръг на италианската Серия А и продължава да преследва лидера Милан в битката за титлата. “Партенопей” вече са втори, на 3 точки от “росонерите” и на две пред шампиона Интер.

Едисон Кавани отново бе големият герой за Наполи, след като реализира хеттрик. Мечтите за Скудетото се бяха изпарили, след като Лацио поведе с 2:0, с голове на Маури в 29-ата минута и на Диас в 57-ата. Първото попадение дойде след прекрасен пробив на капитана, който мина 4 бранителя преди да прати кълбото във вратата. Вторият гол стана след центриране от фаул.

Изведнъж обаче всичко се обърна. В 60-ата минута Андреа Досена се възползва от невероятно меле, за да намали. В 62-ата Кавани вкара с глава, след пас на Маджо, който също с глава отклони центриране от фаул на Лавеци. В 68-ата минута “орлите” отново поведоха след автогол на Ароника, който засече в собствената си врата центриране на Сарате.

Домакините обаче не се предадоха и продължиха да търсят обрата. В 79-ата минута Биава повали Кавани в наказателното поле и уругвайският стрелец реализира отсъдената дузпа. Бранителят на Лацио пък бе изгонен. В 88-ата минута “Сан Паоло” бе взривен. Тифозите на “небесносините” си припомниха великите дни на Диего Марадона, след като Кавани с удар извън наказателното поле наказа зле пласирания Муслера.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
265