Леонардо: Не сме предали шампионската титла


Н. Гавазов

Леонардо: Не сме предали шампионската титла

Старши-треньорът на Интер Леонардо настоява, че загубата от Милан с 0:3 все още не решава въпроса за титлата, въпреки разликата от пет точки между двата отбора. Както е известно, през последните седмици  „нерадзурите" се доближиха само на две точки от лидера в класирането и снощи имаха възможността да го изпреварят, но в крайна сметка загубиха миланското дерби и в момента изостават от „росонерите" на пет точки.

„Дали предадохме шампионската титла? Не, със сигурност не. Пет точки разлика седем мача преди края е много наистина, но не сме се предали. В края на първото полувреме имахме някои добри положения за гол, но след почивката Киву беше изгонен и това засегна способността ни да отвърнем на удара", заяви Леонардо за Sky Italia.

„Тази първа минута обърка всичките ни планове. Ние не направихме достатъчно тази вече, а Милан направи мача ни труден. А с човек по-малко е още по-трудно. Не съм изненадан от изпълнението на Пато. Познавам го много добре и знам какво може да направи", допълва наставника на Интер, който по време на работата си като скаут на Млан успя да привлече Пато в лагера на „росонерите".

Снощи Леонардо се изправи не само срещу бившия си отбор, но и срещу феновете на Милан, които бяха издигнали гигантски банер, изобразяващ Тайната вечеря, като на мястото на Юда беше изобразен, Леонардо.

„Уважавам феновете на Милан и ще продължавам да ги уважавам. Знам, че това което преживях с тях беше много хубаво. Видях и чух всичко тази вечер, но аз продължавам да ги уважавам", завършва Леонардо.

 

  Сподели
111