Алегри: Това не е мачът, който спечели титлата


Н. Гавазов

Алегри: Това не е мачът, който спечели титлата

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри смята, че снощната победа на неговия отбор е „психологически поврат" в борбата за титлата и я определи като "напълно заслужена". Както е известно, „росонерите" победиха с 3:0 Интер с 3:0 и този успех позволи на Милан да увеличи преднината си на върха пред „нерадзурите" на пет точки.

„Това не е мачът, който спечели шампионската титла, въпреки че дадохме голям тласък в тази посока. След трудностите през последните няколко седмици, този успех е „психологически поврат. През първото полувреме бяхме много бавни, но през втората част стояхме по-добре на терена. Победата е повече от заслужена и като цяло отбора свърши страхотна работа", заяви за Sky Italia Алегри.

„Пато показа страхотна игра и беше много добър в нападение. Изгонването на Касано е срам за него. Той обича понякога така да празнува своите голове и по-късно можеше да избегне нарушението. Като цяло момчетата се справиха отлично и изпълниха указанията ми. Доказахме, че мачовете с Бари и Палермо са плод на случайност", допълва наставника на Милан.

 

  Сподели
150