Рома - Ювентус: Шансовете са на страната на домакините


Н. Гавазов

Рома - Ювентус: Шансовете са на страната на домакините

Рома - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 03.04.2011
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки


Двубоят в неделя вечер на „Олимпико" във Вечния град е между два отбора, които най-вероятно ще се опитат колкото е възможно по-бързо да забравят настоящия сезон. И Рома и Ювентус отчаяно се борят да намерят място в Шампионската лига догодина и докато за"бианконерите" тази цел изглежда вече нереалистична, то за „вълците" след идването на Монтела на треньорския мостик шансовете не са напълно загубени - разликата с четвъртия Удинезе е шест точки. В последния си мач Рома, въпреки двата гола на Тоти не успя да победи Фиорентина и по този начин отбора заема шесто място в класирането с 50 точки.

Ювентус през настоящия сезон загуби окончателно всякакво доверие не само от страна на феновете си, но и от страна на специалистите. Торинци записаха победи срещу грандовете, но допуснаха срамни загуби срещу отбори, борещи се за своето оцеляване. „Бианконерите" имат само четири победи през 2011 година, а победата с 2:1 срещу Бреша в последния кръг сложиха край на серия от четири мача без обеда.В момента Ювентус се намира на седмо място в класирането с 45 точки в своя актив и изостава от шестия Рома с пет точки.

Наставникът на Рома Винченцо Монтела няма как да не е доволен, след като на практика ще има на свое разположение почти всички футболисти, които смята, че ще му бъдат от полза. Контузен е само Сержио, но от групата по различни причини отпаднах също така Греко, Бурдизо, Роси и Лориа. Схема на игра 4-2-3-1. Вероятен състав: Дони; Н. Бурдисо, Мексес, Жуан, Рийзе; Писаро, Де Роси; Менес, Перота, Вучинич; Тоти.

Страданията на Делнери продължават след последната контузия на Киелини, който се присъедини към намиращите се в лазарета Мартинес, Де Чили, Траоре, Дел Пиеро, Ринаудо, Сисоко, Куяларела и Якуинта - цял един футболен отбор! Това наложи наставника на „бианконерите" да излезе от традиционната схема 4-4-2 и да използва за първи път от началото на сезона 4-3-3. Вероятен състав: Буфон; Соренсен, Бонучи, Барзали, Григера; Мело, Акуилани, Маркизио; Красич, Матри, Пепе.

Едва ли някой се съмнява, че срещата между Рома и Ювентус ще бъде интересна. Самият бос на торинци Марота заяви: „Тя ще бъде зрелищна!". „Вълците" имат само една загуба на свой терен, но „бианконерите" пък играят много силно като гости срещу отборите в челото на таблицата. Това прави двубоя непредсказуем въпреки, че домакините, които съвсем скоро ще имат нов собственик са с по-големи шансове.

Прогноза за: Рома - Ювентус 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

27 февруари Рома - Парма 2:2 (Серия А)
04 март Лече - Рома 1:2 (Серия А)
08 март Шахтьор Донецк - Рома 3:0 (Шампионска лига)
13 март Рома - Лацио 2:0 (Серия А)
20 март Фиорентина - Рома 2:2 (Серия А)

Ювентус:

20 февруари Лече - Ювентус 2:0 (Серия А)
26 февруари Ювентус - Болоня 0:2 (Серия А)
05 март Ювентус - Милан 0:1 (Серия А)
12 март Чезена - Ювентус 2:2 (Серия А)
20 март Ювентус - Бреша 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Ювентус

157 мача
38 победи за Рома
46 равенства
73 победи за Ювентус
Голова Разлика: 245:175 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.95
Равен - 3.30
Ювентус - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.90
Равен - 3.35
Ювентус - 4.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157