Наполи - Лацио: Големият залог


Н. Гавазов

Наполи - Лацио: Големият залог

Наполи - Лацио
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 03.04.2011
Час: 13:30
Съдия: Лука Банти


В неделя на обед Наполи и Лацио ще излязат един срещу друг в дуел, който има огромна стойност - класиране за Шампионската лига догодина, а защо не и шампионската титла? Въпреки успеха на Милан срещу Интер, евентуална победа на „партенопеите" ще ги доближи отново на три точки от лидера в класирането и ще запази интригата за титлата жива. В същото време неаполитанците трябва да направят всичко възможно, за да не допуснат набралия скорост Удинезе да се приближи опасно близо, както и съперника им от неделния мач, който при евентуална победа ще намали дистанцията само на две точки.

За Лацио двубоят на „Сан Паоло" ще бъде решаващ за проверка на силите. Римляните през цялата си досегашна кампания са толкова непостоянни, че отбора воден от Еди Рея така и не остави цялостно впечатление за своя облик. През първата част на сезона „орлите" удържаха повече победи от Удинезе, Наполи и двата милански гранда, а в същото време Лацио се намира в момента само на четири точки пред шестия Рома, допускайки да бъде изпреварен от фриулците и „партенопеите".

За домакините със сигурност отпада Грава, но все още не е напълно ясно какво е състоянието на Хуан Зунига, който страда от лека травма и може да бъде включен в групата за мача в последния момент. В средата на терена е по-вероятно да видим Йебда, отколкото Гаргано, а по фланговете на халфовата линия Маджо и Досена. Схема на игра 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Канаваро, Ароника; Маджо, Пациенца, Йебда, Досена; Хамшик, Лавеци; Кавани.

Определено Лацио има проблеми с дисциплината: Раду у Ледесма изтърпяват наказание от един мач, а Матусалем от четири. Контузени са Роки, Диакийт и Мегни. Това вероятно и налага наставника Еди рея да използва малко нетрадиционната схема 4-1-4-1, като в опорната зона ще застане Бриги, който обаче по-скоро ще подпомага защитата, отколкото атаката на отбра. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Биава, Диас, Гаридо; Броки; Гонзалес, Маури, Ернандес, Скуло; Зарате.

Срещата е много важна и за двата отбора, които едва ли слагат в сметките си евентуално поражение. Загубите на Лацио в кадрово отношение предполагат, че „орлите" ще заложат на контраатаката, което от своя страна наистина може да изненада „партенопеите". Двубоят е специален и за Еди Рея, който успя да изкачи Наполи от Серия С до висшия ешелон на италианския футбол, преди да бъде уволнен на 8 март 2009 година. Непостоянството в представянето на римляните, както и неубедителната напоследък игра на отбора воден от Валтер Мадзари, правят срещата трудно прогнозируема и не е изключено в нея да станем свидетели, както на нулево равенство, така и на неочаквани обрати. При всичко положения, големият залог ще я направи интересна. 

Прогноза за: Наполи - Лацио 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

24 февруари Виляреал - Наполи 2:1 (Лига Европа)
28 февруари Милан - Наполи 3:0 (Серия А)
06 март Наполи - Бреша 0:0 (Серия А)
13 март Парма - Наполи 1:3 (Серия А)
20 март Наполи - Каляри 2:1 (Серия А)

Лацио:

20 февруари Лацио - Бари 1:0 (Серия А)
27 февруари Каляри - Лацио 1:0 (Серия А)
06 март Лацио - Палермо 2:0 (Серия А)
13 март Рома - Лацио 2:0 (Серия А)
19 март Лацио - Чезена 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Лацио

111 мача
36 победи за Наполи
39 равенства
36 победи за Лацио
Голова Разлика: 135:132 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.75
Равен - 3.30
Лацио - 5.25

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.75
Равен - 3.30
Лацио - 5.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153