Милан покори Милано, след епически сблъсък с Интер


В. Мухарски

Милан покори Милано, след епически сблъсък с Интер


Милан победи вечния си съперник - Интер с класическото 3:0. Още с гол от съблекалните "росонерите" дръпнаха напред в резултата. Негов автор бе Алешандре Пато, който се възползва от лошо избита топка от вратаря Жулио Сезар, и по този начин откри резултата.

Интер отвърна на удара с изстрел на Пандев, който обаче бе спасен. В 16-ата минута Снайдер нямаше шанс пред гола. Хубав шут на Мота също не попадна в целта, а по-късно и Ето'о прати топката в аут. За Милан пропуски през първото полувреме направиха Кларънс Зеедорф и Пато.

След почивката двата отбора продължиха с динамичния футбол. В 54-ата минута "нерадзурите" останаха в намален състав след като съдията показа червен картон на Кристиан Киву, който събори откъсващия се сам срещу вратаря Пато. Последният попадна за втори път в прегръдки на свойте съотборници в 61-ата минута. Тогава той засече с глава центриране на Абате и по този начин вкара за 2:0.

в 67-ата минута Фламини стреля, но удара му пропусна целта. Робиньо също нямаше късмет при завършващия удар. Десет минути преди края Майкон опита да върне едно попадение, но стреля встрани от целта. В 88-ата минута играчите на Милан получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Дузпата превърна в гол Антонио Касано, оформяйки крайнто 3:0. След попадението си Касано получи набързо два жълти картона и бе изгонен от съдията. По този начин играчите на Милан се поздравиха с победата.

  Сподели
147