Анонс на 25-ти кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 25-ти кръг на Серия А - срещите в неделя

Емполи - Каляри

Изключително интересен мач, който едва ли ще бъде оставен без внимание от страна на почитателите на залозите. Серия А няма нищо общо с първенството, което познавахме дълги години и ако трябва да търсим изненади и интрига, те са точно тук.

Емполи постигна равенство на терена на Болоня в средата на седмицата, но тосканци остават без победа в последните си седем мача, заради което се смъкнаха на 11-то място в таблицата за класиране, на 6 пункта от осмия Фиорентина. Интересното е, че четирите равенства на Емполи в този период са навън, а трите мача у дома завършиха със загуби.

Доскоро Каляри имаше статут на обречен отбор, но сардинци по необясним начин се възродиха през новата година и постигнаха три победи и равенство в последните си пет срещи. Единствената загуба в този сегмент бе с 1:0 срещу Рома на "Олимпико". За справка,  хората на Валтер Мадзари имаха само един успех в 19 срещи до Нова година. Още по-изненадващо изглежда победата в Бергамо в средата на седмица, което бе истинска бомба. Тези положителни резултати позволиха на островитяните да съберат 20 точки, с една до спасителния бряг и с шансове да запазят мястото си в елита.

Труден за прогнозиране мач, но пък за това и тръпката е голяма. Ако следваме логиката - победа за Каляри или равен. От друга страна Емполи все някога трябва да започне да побеждава у дома.

Прогноза: Емполи - Каляри 1:1

 

Дженоа - Салернитана

Поредният мач, обещаващ интрига. Предпоследният срещу последния. Дженоа има само една победа, при това тя бе постигната през септември срещу безнадеждния тогава Каляри. Надеждата на "грифоните" сега е свързана с двете последни равенства - срещу Удинезе у дома и на гости на Рома. Така лигурци събраха 14 точки, но спасителният бряг започва да се отдалечава и вече се намира на 7 пункта.

Салернитана е последна, с 11 точки и отборът е със седем загуби в последните си девет мача. В миналия кръг южняците направиха 2:2 със Специя, след като на два пъти повеждаха в резултата.

Много е вероятно съперниците да не се победят, но няма да е изненада и да видим победител, като всеки един може да бъде такъв.

Прогноза: Дженоа - Салернитана 1:0

 

Верона - Удинезе

Верона има 33 точки и заема девето място. Най-вероятно отборът ще завърши тук сезона, тъй като въпреки близостта с Фиорентина и Рома, шансовете да изпревари тези два тима са минимални. Иначе формата на веронци не е лоша - три победи в последните 5 мача.

Удинезе се движи на приливи и отливи. На определен етап фриулци дори се замесиха в борбата за оцеляване. "Зебрите" обаче проведоха добър декември, а сега влизат в двубоя с равенство на гости на Дженоа и победа над Торино у дома.

Тази среща е за троен знак.

Прогноза: Верона - Удинезе 1:1

 

Сасуоло - Рома

Още един горещ двубой. Миналата година двата отбора направиха 2:2 тук, а през 2020 година Сасуоло спечели с 4:2. Разбира се, сегашният състав на "зелено-черните" няма нищо общо с онези, но въпреки това колективът на Алесио Диониси остава опасен отбор.

Сасуоло постигна изненадващо голяма победа на гости на Емполи (5:1) в началото на януари, но след това допусна две загуби и равенство, като поражението с 4:0 на гости на Сампдория в миналия кръг е много неочаквано. Това остави тима с 29 точки и на 12-та позиция - по всичко изглежда, че целта е отборът да не се замеси в битката за оцеляване.

Рома е като американско влакче, редувайки победи и загуби. Столичани претърпяха две поражения в началото на януари, последваха две победи, а в миналия кръг записаха и равенство. Проблемът е, че този последен мач бе у дома и срещу аутсайдера Дженоа. Така "вълците" имат 39 точки и са 7-ми в таблицата за класиране.

Иска ни се да кажем, че Рома е фаворит, но трудно. С това непостоянство на столичани е добре да заложим на троен знак. Или да използваме една опция и да се насладим на тръпката.

Прогноза: Сасуоло - Рома 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
422