Анонс на 24-ти кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 24-ти кръг на Серия А - срещите в неделя

Аталанта - Каляри

Аталанта започна новата година с наказателна операция в Удине, но след това бергамци се препънаха с две равенства. Единственото оправдание за хората на Гасперини е, че играха срещу шампиона и гостуваха на Лацио. Сега Аталанта има 43 точки и е на 4-то място в таблицата за класиране.

Каляри все още се намира в зоната на изпадащите, но островитяните не изглеждат толкова безнадеждно както преди месец. Явно е, че Валтер Мадзари започна да стабилизира отбора - две победи, равенство с Фиорентина, минимална загуба от Рома. Това са резултатите на Каляри в двубоите от началото на новата година.

Тежък мач очаква и двата тима. Тежък за гостите, които ги чака дълъг неделен следобед в Бергамо. Няма да е леко и на техните домакини, които ще трябва да хвърлят много усилия, за да счупят отбраната на съперника си.

Прогноза: Аталанта - Каляри 1:0

 

Болоня - Емполи

Среща между два съседа от втората половина на таблицата за класиране, като и двата съперника са длъжници на феновете си заради последните си резултати.

Болоня помете Сасуоло като гост в последния си мач за декември, но през новата година допусна три загуби в три мача, включително от аутсайдера Каляри. Така "рособлу" падна до 13-то място, но на достатъчно голяма дистанция от опасната зона, за да се забърка в неприятности.

Емполи предизвика фурор в периода  края на ноември - средата на декември, когато записа 3 победи и две равенства, с успехи над Фиорентина и Наполи. След това тосканци забуксуваха и след три поражения и две равенства напуснаха топ 10 и сега имат само две точки в повече от утрешния си противник.

Очакванията са за равностоен двубой, с неясен резултат. Болоня остава непроменена към стила си философията на Синиша Михайлович. "Рособлу" играят авантюристично, открито и без страх, но това понякога води и до катастрофални резултати.

Прогноза: Болоня - Емполи 1:0

 

Сампдория - Сасуоло

Сампдория е с четири поредни загуби, като в този период претърпя поражения от Каляри, а в миналия кръг и от Специя. Така "моряците" се смъкнаха до 16-та позиция, но са само на 3 точки от опасната зона. По всичко изглежда, че лигурци пропадат.

За кой ли път ще кажем, че Сасуоло няма нищо общо с отбора, който познавахме през последните три сезона. И все пак "зелените" понякога напомнят на себе си - победата с 5:1 на гости на Емполи и равенството на гости на Торино са доказателство, че Сасуоло може да изненада всеки. В момента тимът е на 11-та позиция, на 3 точки от десетия Торино.

Гостите са фаворити в мача и всякакъв резултат освен тяхна победа ще е изненада.

Прогноза: Сампдория - Сасуоло 0:2

 

Венеция - Наполи

Смелият тим на Венеция срещу кандидата за титлата Наполи. Новакът в елита бе отписан още преди старта на кампанията, но северняците имат 4 победи и 6 равенства до тук, което ги оставя извън опасната зона, макар и на точка оттам. Хората на Паоло Занети загубиха 3 от последните си 4 двубоя, но играха с Лацио, Милан и Интер. Равенството 1:1 с Емполи означава, че Венеция не е обречен, както се иска на някои.

Наполи хвърли бомбата в края на годината, губейки с 1:0 от Специя у дома си, а след това изпусна Ювентус в Торино (1:1). Последваха три поредни победи, което върна увереността на играчите и вярата на феновете, че отборът им може да се бори за титлата. А основания за това има, защото първото място е само на 4 точки.

Наполи е фаворит, но ако "партенопеите" подценят "крилатите лъвиве", те ще имат проблеми.

Венеция - Наполи 1:2

 

Удинезе - Торино

Интересен сблъсък, в който може да се случи всичко.

Удинезе е 15-ти, на 7 точки от опасната зона, което означава, че фриулци няма как да са спокойни. Особено на фона на двете загуби равенство от последните три мача.

Торино е десети, но изглежда, че това или 9-то място е максимумът на "биковете". Тимът се бори, показва нелош футбол, но резултатите са променливи. Като цяло торинци са упорити в мачовете с фаворитите и понякога имат проблеми с аутсайдерите. Както в миналия кръг при домакинството на Сасуоло или срещу Каляри през декември.

Удинезе също е биткаджийски отбор, особено у дома. Равенството изглежда реален резултат.

Прогноза: Удинезе - Торино 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
753