Анонс на 24-ти кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

   Анонс на 24-ти кръг на Серия А - срещите в събота

Рома - Дженоа

Рома и Дженоа ще открият програмата на 24-я кръг на Серия А.

Домакините посрещат един от аутсайдерите в първенството, което ще им даде възможност да продължат победната си серия до четири срещи във всички турнири. Рома се наложи над Каляри в средата на миналия месец, след това се справи с Лече в Купата на Италия, а в последния кръг надви като гост хита Емполи. Така столичани подобаващо сложиха край на лошото начало на годината, когато загубиха от Милан и Ювентус. В момента хората на Жозе Моуриньо имат 38 точки и са шести в таблицата за класиране, на 5 пункта от 4-та позиция, което на теория ги прави кандидати за място в Шампионска лига, но "вълците" трябва да подобрят много аспекти на играта си, за да попаднат там.

Дженоа се представя много лошо през тази кампания и клубът вече направи две треньорски смени. Експериментът с Андрей Шевченко завърши с катастрофа, сега германският специалист Александър Блесин ще трябва да спасява "грифоните" от изпадане. Впрочем, надеждата която умира последна, дойде с дебюта на Блесин - равенство 0:0 срещу Удинезе, което остави лигурци на предпоследното място, на 5 точки от спасителния бряг.

- Рома спечели 15 и завърши наравно в 2 от последните 17 домакински сблъсъка с Дженоа.

- Рома има 4 поредни победи над Дженоа.

Няма съмнение, че фаворит в двубоя е Рома. Ако столичани се отнесат сериозно към двубоя, те би трябвало да вземат трите точки.

Прогноза: Рома - Дженоа 2:0

 

Фиорентина - Лацио

Фиорентина и Лацио ще затворят съботната програма на кръга. Това ще е битка между равностойни отбори, с еднакви точки и с амбиции за попадане в евротурнирите, така че надеждите са да видим и суперсблъсък.

Фиорентина влиза в двубоя с добра форма след победата над Наполи в Купата и разгромът с 6:0 над Дженоа, но настроението в тима бе помрачено от заминаването на Душан Влахович в Ювентус. Очевидно е, че това е сериозен удар по амбициите на "виолетовите" и ще окаже влияние върху колектива на Винченцо Италиано, който тепърва ще се учи да живее без сръбската звезда.

Лацио от своя страна пристига с Чиро Имобиле, който има 17 гола в 19 мача през тази кампания и ще се опита да се разпише срещу конкурента. Надежда за това дава и характерният стил на игра на тосканци. Иначе "орлите" са също в добра форма след успеха над Салернитана в Серия А, победата над Удинезе в Купата и равенството срещу Аталанта. Столичани имат 36 точки и са на два пункта от градския съперник Рома, което дава реални шансове на колектива на Маурицио Сари да попадне в топ 6.

- Лацио има 4 победи и 1 загуба в последните пет мача с Фиорентина.

- Лацио влиза в срещата с три поредни сухи мрежи.

Няма съмнение, че на книга това е дерби, но нека припомним, че домакините са без своя голмайстор. Предположението ни е, че това ще повлияе върху играта на "виолетовите" и в тази връзка е много трудно да очакваме домакинска победа в двубоя.

Прогноза: Фиорентина - Лацио 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
438