Анонс на 22-ри кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

  Анонс на 22-ри кръг на Серия А - срещите в неделя

Сасуоло - Верона

Мач между съседи в таблицата за класиране. Сасуоло не е това, което бе е предишните сезони, но успява да напомня за себе си от време на време. "Зелените" победиха Лацио в средата на декември, след това изпуснаха Фиорентина, а в миналия кръг унищожиха Емполи с 5:1 като гост. В момента тимът е 10-ти с 28 точки, само на 4 пункта от осмата позиция.

Верона е с точка по-малко и влиза в двубоя с не най-добра форма. Хората на Игор Тудор имат само една победа в последните си пет мача и тя е срещу аутсайдера Специя. Големият провал обаче се случи в миналия кръг, когато веронци отстъпиха с 2:1 като домакини на абсолютния аутсайдер Салернитана, което се прие като сензацията на кръга.

Домакините са фаворити. Тудор промени облика на тима, залагайки на традиционните принципи на калчото и това имаше ефект, но последните резултати са плачевни.

Прогноза: Сасуоло - Верона 2:0

 

Венеция - Емполи

Среща между два отбора, които се състезаваха в Серия В през минала година. Емполи обаче по-добре се подготви и адаптира за елита, докато Венеция е с по-скромни възможности и съответно показва по-скромни резултати.

Впрочем и двата отбора опровергаха предварителните прогнози и приятно изненадват. "Крилатите лъвове" едва ли не бяха отписани преди старта, но в момента имат 17 точки и са на точка от опасната зона, с мач в ръкава. Хората на Паоло Занети не изглеждат обречени и се борят във всеки мач. Северняците са с две загуби и две равенства в последните си три срещи, но в този период играха с Милан, Лацио и Ювентус. Равенството с "бианконерите" само показа, че Венеция не бива да бъде подценявана, а и 1:1 на терена на Сампдория не показва, че "крилатите лъвове" са обречени.

Емполи е приятната изненада. Тосканци имат 28 точки и са на 11-то място в таблицата за класиране. Последните резултати са неудовлетворителни, особено при загубата с 5:1 от Сасуоло, но тук трябва да отбележим, че в този период бяха двубоите с Лацио и Милан, а и да напомним за победата като гост с 1:0 над Наполи през декември. На практика Емполи е отбор, който винаги може да извади нещо от ръкава си и да изненада своя съперник.

Трудно можем да говорим за изявен фаворит, но ако търсим победителя, това са гостите. Иначе равенството изглежда много логично като резултат.

Прогноза: Венеция - Емполи 1:1

 

Рома - Каляри

Среща между един от кандидатите за евротурнирите и аутсайдерите в първенството. От Рома се очакваше повече с оглед на пристигането на Жозе Моуриньо и някои добри нови попълнения през лятото. Столичани обаче са седми, на 9 точки от четвъртата позиция и реално погледнато могат да претендират само за шестата позиция, която е на три пункта. Впрочем, целият сезон преминава противоречиво за римляните. Те победиха Аталанта с 4:1 като гост през декември, а няколко дни по-късно направиха 1:1 с аутсайдера Сампдория у дома. За днешния двубой хората на Моуриньо влизат след две загуби - от Милан и Ювентус и с надежда да поправят ситуацията.

Каляри е идеалният отбор за това. Островитяните се борят за своето оцеляване и засега го правят най-добре от трите неудачника. Впрочем, ако погледнем представянето на сардинци, то може да бъде разделено на два периода. През първия сегмент тимът изглеждаше обречен и главен кандидат за изпадане. Отборът обаче се промени от края на ноември и има само три загуби в последните си девет мача. А конкретно за днешната среща Каляри влиза след две победи, които му помогнаха да се доближи на точка от спасителния бряг.

Рома е фаворит и независимо от прогреса при гостите, столичани са по-класният отбор и би трябвало да нямат проблеми.

Прогноза: Рома - Каляри 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
840