Милан и Фиорентина продължават напред за Купата


FUTBOL-TV

Милан и Фиорентина продължават напред за Купата

Милан надви трудно у дома Дженоа с 3:1 след продължения и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Италия. "Росонерите" имаха трудности на "Сан Сиро" и трябваше да догонват в резултата, но с голове на златни резерви в допълнителните 30 минути отстраниха съперника.

В 17-ата минута Лео Йостигард шокира феновете на "Джузепе Меаца“ след пас на Маноло Портанова, а футболистите на Андрий Шевченко запазиха преднината си до 74-ата минута, когато Оливие Жиру изравни след асистенция на Тео Ернандес.

"Росонерите“ продължиха да натискат, но въпреки това до пълен обрат в редовното време не стигнаха. Това се случи в първото от двете продължения, след като в 102-ата минута Рафаел Леао се възползва подаваме на Браим Диас и разстреля хърватина Адриан Шемпер за 2:1. Осем минути след това Диас пропусна страхотен шанс за увеличаване на аванса, но в 112-ата минута това направи резервата Алексис Саелемакерс, оформяйки крайния резултат.

До края на редовното време нови попадения не паднаха и така мачът влезе в продължения.

В 102-ата минута Рафаел Леао навлезе в наказателното поле и опита центриране, но вместо това кълбото се завъртя по странен начин и влетя във вратата на Дженоа. Алексис Салемакерс сложи точка на спора, вкарвайки за 3:1 в 112-ата минута след асистенция на Тео Ернандес.

Суперзвездата на Милан Златан Ибрахимович не взе участие в мача заради наказание. 

Провалът в този мач е възможно да коства уволнението на треньор на Дженоа Андрий Шевченко. „Грифоните“ се представят изключително неубедително в Серия „А“ под ръководството на украинската легенда на Милан, а сега изхвърчаха и от турнира за Купата на страната.  

По-рано Наполи отпадна от Купата след загуба с 2:5 от Фиорентина в много зрелищен мач, който също продължи 120 минути.

Зрителите видяха три червени картона - един за гостите от Фиорентина и два за домакините, както и драматична развръзка, когато дълбоко в добавеното време Наполи стигна до 2:2 и вкара мача в продължения.

Там обаче "виолетовите" спечелиха убедително с нови три безответни гола.

  Сподели
396