Интер спечели Суперкупата на Италия


FUTBOL-TV

Интер спечели Суперкупата на Италия

Шампионът на Италия Интер спечели и Суперкупата на страната, след като победи по изключително драматичен начин Ювентус в битката за трофея. Срещата на "Джузепе Меаца" завърши при резултат 2:1 за домакините, които стигнаха до успеха след продължения.

В 11-ата минута Интер предяви претенции за дузпа след свличане в пеналта на Николо Барела при сблъсък с Джорджо Киелини. Реферът Даниеле Довери и ВАР не видяха основание да отсъдят наказателен удар.

Уестън МакКени откри резултата за „Старата госпожа“ в 25-ата минута. Алваро Мората центрира към американеца, който с глава матира Ханданович – 0:1.

След попадението в 25-ата минута обаче Интер взе инициативата, а десет по-късно Един Джеко много хитро успя да си изкара дузпа, заставайки точно пред тялото на бранител на Юве.

С изпълнението се зае Лаутаро Мартинес, който едва не скъса мрежата с мощния си шут за 1:1.

През втората част и двата тима имаха добри положения, но не ги използваха и срещата влезе в продължения. Там Алексис Санчес пропусна от чиста позиция с глава в 96-ата минута, но после стана герой за своите. Гостите допуснаха фатална грешка в 120-ата минута. Тогава при едно центриране в наказателното поле Алекс Сандро вместо да изчисти топката, реши да я отиграе с гърди към Киелини, който обаче също закъсня и бе изпреварен от Матео Дармиан, който подаде за Алексис Санчес, а чилиецът отблизо вкара във вратата за 2:1.

Така Интер спечели първи трофей под ръководството на Симоне Индзаги.

Треньорът взима за трети път тази купа, но миналите два бяха през периода му в Лацио.

  Сподели
387