Серия А въведе нови ограничения за мачовете


Н. Гавазов

Серия А въведе нови ограничения за мачовете

Ръководството на Серия А постави нови ограничения за присъствие на мачовете заради влошаването на епидемиологичната ситуация в Италия. В периода от 15 януари до 5 февруари на мачовете от националното първенство ще могат да присъстват не повече от 5 хиляди зрители, информира официалният сайт на лигата.

Прави впечатление, че през този период билети за секторите за гости също няма да се продават. Тази мярка е взета, за да не пътуват феновете от един град в друг и да не увеличават скоростта на разпространение на коронавируса.

"Като се вземе предвид скоростта на разпространение на коронавируса през последните дни, клубовете от Серия А, които свикаха извънредно заседание, единодушно решиха да намалят капацитета на стадионите до максималния лимит от 5 хиляди зрители за всички мачове от вътрешни състезания.

Изправен пред огромни загуби, понесени по време на пандемията, футболът от Серия А за пореден път демонстрира своя ангажимент към опазването на здравето на обществото“, съобщава официалният сайт на италианското първенство.

Припомняме, че до 15 януари в Италия са в сила правилата, според които е разрешено стадионите да се пълнят с 50% на мачовете от Серия А.

  Сподели
432