Анонс на 21-ви кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 21-ви кръг на Серия А

Емполи - Сасуоло

Емполи е на 9-то място в класирането, с 28 точки от 20 мача. Бихме казали, че тосканци са много приятна изненада. Хората на Аурелио Андреацоли играят добре и вкараха голове във всеки един двубой до момента. Те победиха Наполи в средата на декември, а в миналия кръг направиха 3:3 като гости на Лацио. Въпреки това, Емполи е в серия от три мача без победи, като оправданието е, че в този период играха и с Милан.

Сасуоло е на 13-то място в класацията с 25 точки от 20 мача. Те изиграха последния си мач срещу Дженоа, който завърши наравно. Тимът има 6 победи, 7 равенства и 7 загуби от мачовете си до момента. В момента "зелените" са в серия без победа и в последните три мача.

Очертава се равностоен двубой, без ясен фаворит и е напълно възможно срещата да завърши без победител.

Прогноза: Емполи - Сасуоло 1:1

 

Наполи - Сампдория

Наполи е трети, с 40 точки от 20 мача. "Партенопеите" не можаха да задържат преднината си срещу Ювентус в четвъртък вечерта на стадион "Алианц" и трябваше да се задоволят с равенство 1:1 в Торино в първия си мач за годината. Като цяло южняците проведоха приличен двубой и могат да съжаляват за изпуснатата победа.

Сампдория се намира на 15-то място в таблицата за класиране, с 20 точки от 20 мача. Лигурци са на прилично разстояние от опасната зона, но в четвъртък претърпяха домакинска загуба с 2:1 от намиращия се в опасната зона Каляри, а по-лошото е, че "моряците" показаха лош футбол, нанасяйки само един удар към вратата на съперника.

Наполи е фаворит и въпреки отсъствието на някои основни играчи, всякакъв резултат освен победа за южняците ще е изненадващ.

Прогноза: Наполи - Сампдория 2:0

 

Дженоа - Специя

Дженоа се намира на 19-то място в таблицата за класиране, с 12 точки от 20 мача. Треньорската смяна засега не дава кой знае какви резултати, но все пак лигурци имат една победа в последните си четири срещи, а също така записаха равенства в последните си два двубоя - срещу Аталанта и на гости на Сасуоло.

Специя е 17-та, с 16 точки от 20 мача. Новакът е приятна изненада, защото бе зачеркнат от сметките още на старта на кампанията. Но ето, че хората на Тиаго Мота имат 4 победи и 4 равенства, което никой не очакваше от тях. Забележително е, че в последния мач от миналата година лигурци победиха като гост Наполи!

Това е не само дербито на аутсайдерите, но и на Лигурия. Всяка точка тук е с двойно значение. За това очакванията са за страхотна битка и срещата заслужава да се гледа. Провал на домакините ще влоши ситуацията при тях, но успех ще ги доближи до техния съперник и ще им даде надежда.

Прогноза: Дженоа - Специя 1:0

 

Верона - Салернитана

Верона е на 10-то място с 27 точки от 20 мача. Тимът няма загуба в последните си два мача, освен това успя да вкара в 8 от последните си 10 срещи, като постигна победи в четири от тях. В последния кръг веронци гостуваха на Специя и постигнаха победа с 2:1.

Салернитана е последен, с осем точки от 20 мача и вероятно е първият отбор, за който можем да кажем, че ще изпадне. А е само януари. Впрочем проблемите на южняците са и извън терена, тъй като тимът бе заплашен от изключване от елита, а това няма как да не се отрази на играта на футболистите. Тимът влиза в мача в серия от четири загуби и голова разлика 0:13.

Фаворит е Верона и всякакъв друг резултат освен домакинска победа ще е изненада.

Прогноза: Верона - Салернитана 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
728