Анонс на 20-кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 20-кръг на Серия А

Сампдория - Каляри

Самп е в серия от четири мача без загуба, като преди Коледа измъкна 1:1 на терена на Рома. В този период "моряците" спечелиха и дербито на Лигурия, а също така отстраниха Торино в Купата на Италия.

Каляри се бори за оцеляването си, но шансовете на островитяните намаляват с всеки изминал мач. Сардинци влизат в двубоя след три поредни загуби и предпоследни в класирането, на 6 пункта от спасителния бряг.

Фаворит в мача е Сампдория. Всякакъв друг резултат овен победа за домакините ще е изненада.

Прогноза: Сампдория - Каляри 2:0

 

Лацио - Емполи

Интересен мач поради няколко обстоятелства. Първо, наставникът на Лацио Маурицио Сари ще се изправи срещу бившия си тим и второ, гостите са упорит съперник, който не признава авторитети и е в състояние да огорчи грандовете.

Лацио е с две победи, но срещу аутсайдери, а преди това загуби от Сасуоло. Не играят много добре "орлите" напоследък и тази среща ще даде отговор на въпроса, боеспособен ли е тимът да се бори за място в шестицата.

Емполи е с три победи и две равенства в последните си шест двубоя, като в този период е победата като гост над Наполи. В миналия кръг тосканци обаче бяха укротени от Милан, който успя да неутрализира крилата на съперника и така пречупи коравия си противник.

Лацио е фаворит, но нека имаме едно наум.

Прогноза: Лацио - Емполи 1:0

 

Специя - Верона

Специя е един от аутсайдерите на турнира, но лигурци хвърлиха бомбата в миналия кръг, побеждавайки Наполи с 1:0 на собствения му терен.

Верона е стабилен средняк, който обаче допусна две загуби и равенство в последните си три мача.

Това е шанс за гостите да увеличат актива си. Въпросът е, дали имат сили да грабнат всичко?

Прогноза: Специя - Венеция 1:1

 

Аталанта - Торино

Аталанта е четвърта в таблицата за класиране, но последните срещи на бергамци будят въпросителни. Домакинската загуба с 4:1 от Рома бе последвана от равенство 0:0 срещу Дженоа, което е равносилно на поражение.

Торино стабилизира играта си през последния месец на миналата година, записвайки две победи и две равенства, но завърши годината с поражение. Утехата е, че загубата бе срещу действащия шампион на страната.

Труден мач и за двата тима, победител ще е този, който вкара първи.

Прогноза: Аталанта - Торино 1:0

 

Сасуоло - Дженоа

Сасуоло се намираше в серия от шест мача без загуба, с равенство срещу Наполи и победа над Лацио. "Зелените" обаче допуснаха в миналия кръг изненадваща загуба с 3:0 от Болоня, при това на свой терен.

Дженоа е един от аутсайдерите, с една победа до тук и основен кандидат за изпадане. Светъл лъч е равенството 0:0 срещу Аталанта в миналия кръг, но то идва след четири поредни загуби.

Сасуоло е фаворит в мача и очакванията са за лесна домакинска победа.

Прогноза: Сасуоло - Дженоа 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
700