Ювентус най-после победи (видео)


Н. Гавазов

Ювентус най-после победи (видео)

Ювентус победи Бреша с 2:1 като домакин в среща от 30-тия кръг на Серия А. Попаденията за домакините отбелязаха Красич в 24-тата минута и Дел Пиеро в 68-та, а за гостите бе точен Едер в 42-рата минута. Това е първи успех за „Старата госпожа" в последните пет мача, в които освен това „бианконерите" инкасираха и три загуби. Впрочем, в навечерието на въпросната среща никой не беше уверен в успеха на „черно-белите", след като техния съперник в предишния кръг успя да завърши наравно с Интер.

Двубоят започна с натиск на домакините, които явно бяха решили да опровергаят всякакви мисли за евентуални шансове на Бреша за точки. Матри, който премина през януари в лагера на „бианконерите" и отлично се вписа в отбора, още в началото на мача отправи два много опасни удара, при единия от които Акари спаси отбора си. Малко след това темпото поспадна и действията се водеха основно в центъра на терена, но в 24-тата минута Матри успя да изведе Красич в добра позиция и сърбинът бе точен за 1:0 в полза на Ювентус.

Бреша обаче не се примири с резултата и само минута по-късно бе пред изравняване, когато след удар на Дзоболи Буфон приложи целия си опит и умения, за да не допусне топката да влети във вратата. Торинци веднага отговориха с много бърза голова контраатака, която обаче бе провалено от лош пас на Сьоренсен към Пепе. Три минути преди края на полувремето Диаманти прехвърли цялата отбрана на Ювентус и за Едер не бе проблем да изравни резултата, като по този начин съперниците се оттеглиха на почивката на мача.

През второто полувреме очакванията за по-активна игра на двата отбора не се сбъднаха и основните действия се развиваха в центъра на терена, където домакините загубиха много време в подавания и организиране на играта си. Все пак "бианконерите" се добраха до успех, нанасяйки своя удар в 68-мата минута, когато Маркизио намери в отлична позиция Дел Пиеро и последният бе точен, оформяйки крайното 2:1 в полза на Ювентус.

Към всички беди на гостите се прибави и изгонването на Мареко в 71-та минута, който наруши правилата срещу Матри и получи втори жълт картон, с което остави своите с човек по-малко и с мисълта как да не допуснат повече голове. В тези последни минути на мача Красич и Лука Тони имаха добри положения за увеличаване на резултата, но Аркари успя с намесите си да предотврати повече голове своята врата.

В крайна сметка Ювентус победи с 2:1 и вече има в актива си 45 точки - с пет по-малко от шестия Рома. Статуквото в дъното на таблицата също се запази и Бреша продължава да заема предпоследното място с 26 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
172