Милан се възползва от грешна стъпка на Наполи (видео)


FUTBOL-TV

Милан се възползва от грешна стъпка на Наполи (видео)

Емполи и Милан завършиха при резултат 2:4 на "Карло Кастелани“ в двубой от междинния 19-и кръг на Серия А.

Франк Кесие откри резултата в 12-ата минута, а в 18-ата Недим Байрами възстанови равенството. В 42-ата минута Кесие отбеляза втори си гол в мача, а в 63-ата Алесандро Флоренци също се разписа. Последваха голове на Тео Ернандес и Андреа Пинамонти от дузпа. В последните секунди на мача Романьоли разтресе напречната греда с воле от дистанция.

Така Милан приключи годината с удивителните 17 шампионатни победи като гост. С този успех и загубата на Наполи от Специя, "росонерите“ си върнаха второто място в класирането и събраха актив от 42 точки. Емполи завърши първия полусезон на първенството на деветата позиция в таблицата с 27 спечелени пункта.

Наполи се издъни у дома и загуби от Специя с 0:1 в мач от 19-ия кръг на италианската Серия "А“ и отстъпи второто място на Милан. Българският национал Петко Христов изгледа мача на "Диего Армандо Марадона“ в Неапол от резервната скамейка.

В 38-ата минута след центриране от свободен удар на Бастони Жуан Жезус си вкара автогол с глава, за да даде аванс на Специя. Домакините обаче така и не успяха да възстановят равенство, въпреки че не спряха да натиска и атакуват през втората част. В 94-ата минута изстрел на Елиф Елмас с глава се отби в напречната греда.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
549