Фиорентина и Рома със зрелищен хикс в дербито на кръга (видео)


Т. Михайлов

Фиорентина и Рома със зрелищен хикс в дербито на кръга (видео)

Фиорентина и Рома завършиха при резултатно равенство 2:2 в дербито на 30-ия кръг в италианската Серия А. Капитанът на гостите Франческо Тоти се превърна в герой за своите, отбелязвайки 2 гола. Принца на Рим вече има 201 попадения в Серия А и е близо до друга легенда на италианския футбол – Роберто Баджо (205).

Мачът на “Артемио Франки” се разви интересно като в 22-ата минута Фиорентина поведе с гол на Муту, който овладя пас на Варгас, премина покрай Жуан и пусна топката в мрежата на Дони. 5 минути по-късно съдията даде спорна дузпа за Рома за нарушение на Комото срещу Рийзе. Тоти бе безпощаден от бялата точка.

До края на първата част обаче имаше още интересни моменти. В 35-ата минута Гамберини се разписа с удар от воле от около 7 метра след центриране от корнер. Три минути по-късно Адриан Муту нацели напречната греда след удар с глава.

В 53-ата минута Франческо Тоти възстанови равенството. Рийзе намери Принца на Рим с центриране в дясната част на наказателното поле, Тоти овладя и прати кълбото в горния ъгъл за 2:2. Точката изкачи Рома на 6-ата позиция. Вълците имат 50. Фиорентина е 9-ти с 41.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
223