Анонс на 18-ти кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

  Анонс на 18-ти кръг на Серия А - срещите в неделя

Фиорентина - Сасуоло

Неделната програма на кръга в Серия А ще бъде открита с мача Фиорентина - Сасуоло. "Виолетовите" влизат в двубоя със серия от три поредни победи, а в средата не седмицата се наложиха над Беневенто в Купата на Италия. Това помогна на тосканци да се изкачат на седмо място и да се доближат на 6 точки до четвъртия Наполи.

Сасуоло много лошо започна кампанията си, но постепенно започна да намира ритъма си и резултатите не закъсняха. "Зелените" са без загуба в пет поредни мача, при това в този период играха с Милан, Наполи и Лацио. Още по-впечатляващото е, че хората на Алесио Диониси се наложиха като гости на "росонерите" и победиха "римските орли"! Така Сасуоло събра 23 точки и вече е 12-ти в таблицата за класиране.

Очертава се много оспорван двубой, в който може да се случи всичко. По принцип домакините са от отборите, които губят от фаворитите, а побеждават всички останали. Но Сасуоло се превърна в хит през последните седмици, така че тосканци има защо да се притесняват.

Прогноза: Фиорентина - Сасуоло 1:0

 

Специя - Емполи

Специя започна лошо кампанията, оправдавайки прогнозите, че ще се бори за оцеляването си, но тимът се преобрази между втората и третата международни паузи, спечелвайки седем точки от пет мача. Хората на Тиаго Мота обаче са в лоша серия в последните си 5 срещи - 4 поражения и равенство, което им отрежда 17-то място.

  

Емполи е истински хит през последните седмици. Най-напред тосканци спечелиха дербото с Фиорентина, след това удържаха на гости на Торино, преминаха през Удинезе, а в миналия кръг хората на Аурелио Андреацоли взеха скалпа на Наполи, при това на собствения му стадион. Така Емполи събра 26 точки и заема 9-та позиция в таблицата за класиране.

Трудно е да се обясни прогресът на Емполи, но е факт, че отборът играе по-добре отпреди, особено в защита. А Специя не е от тимовете с добро нападение. Това е една от причините да се доверим на гостите. Другата е, че тосканци разполагат с по-качествен състав.

Прогноза: Специя - Емполи 1:2

 

Сампдория - Венеция

Дербито на аутсайдерите. Сампдория има 18 точки и заема 15-то място, а техният съперник е с 16 пункта и с една позиция по-назад.

Добрата новина за лигурци е, че спечелиха три от последните си пет двубоя, губейки единствено от Лацио и Наполи. Венеция от своя страна е с успех срещу Болоня, три поражения и равенство на гости на Ювентус (!) в последните си пет мача.

Предполага се, че гостите ще играят отбранително, разчитайки изцяло на контраатаки. Мачът ще е изпитание и за двата тима. Ако изобщо има победител, той ще постигне успеха с минимален резултат.

Сампдория - Венеция 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
620