Интер - Лече: Шампионите ще се приближат до върха


Н. Гавазов

Интер - Лече: Шампионите ще се приближат до върха

Интер - Лече
Стадион: „Сан Сиро"
Дата: 20.03.2011
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Интер приема Лече в среща от 30-я кръг на Серия А само седмица след като завърши разочароващо 1:1 с друг отбор от зоната на изпадащите - Бреша. Въпреки това, в момента степента на доверие към „нерадзурите" остава може би най-висока, откогато и да е било от началото на сезона, защото през седмицата хората на Леонардо направиха феноменален обрат на „Алианц Арена" в Мюнхен, където в мач от Шампионската лига победиха Байерн с 3:2 и изхвърлиха баварците от турнира. По този начин Интер продължава борбата на три фронта, сред които е и защитата на Скудетото. В момента „нерадзурите" се намират на второ място в класирането с 57 точки от 29 мача и изостават от лидера Милан с пет точки.

Кошмарът за Лече отпреди две години отново надвисна. През сезон 2008/09 отбора след 29 кръг имаше 24 точки и в крайна сметка изпадна от елита на италианския футбол. Въпреки победата над Ювентус с 2:0, загрижеността около представянето на апулийците продължава да расте, защото те спечелиха само една точка в последните си три срещи, като и двете загуби бяха домакински. Това изпрати хората на Луиджи Ди Канио в зоната на изпадащите и в момента тима е 18-ти с 28 точки - на една 17-я Чезена.

Интер възобнови тренировъчния си процес още на следващия ден след завръщането си от Мюнхен и в него участие взе и Хавиер Санети. От групата за мача обаче отпаднаха контузените Самуел, Милито и Ранокия, както и наказания Кордоба. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Лусио, Киву, Нагатомо; Санети, Камбиасо, Станкович; Снайдер; Пацини, Ето'о.


Лече са без Джукиато, Микеле, Офере и Шеватон, които са контузени. Наказан за един мач е Мунари. Най-вероятно на срещата няма да присъства и старши-треньора Джиджи Ди Канио, който е болен от грип и по такъв начин, неговите задължения ще изпълнява асистента му Роберто Ризо. Схемата на игра ще бъде 4-5-1. Вероятен състав: Росати; Томович, Ферарио, Фабиано, Бривио; Оливера, Джиакомаци, Вивес, Бертолачи, Месбах; Корвия.


За любителите на статистиката: Интер спечели последните си осем мача на „Сан Сиро" и в седем от тях отбеляза три и повече гола, като във всички досегашни домакински срещи нападателите бележат средно по 2,64 попадения на мач. „Нерадзурите" отбелязаха 17 гола в последните си пет мача в Серия А. Лече допусна девет загуби в 14 гостувания през сезона. Последната победа на апулийците е от 6 февруари срещу Ювентус.


„Лече няма да се отбранява срещу Интер", заяви на пресконференция преди мача Ризо. „Странно ще бъде еуфорията от Мюнхен да ни попречи да се концентрираме върху мача с Лече", заяви пък наставника на Интер Леонардо. Тези изявления издават настроенията в двата лагера и въпреки, че предстоящият двубой е между фаворит за титлата и аутсайдер, срещата ще бъде интересна, защото Лече е един от малкото отбори в Серия А, който играе открит футбол при гостуванията си. От друга страна ще бъде интересно да видим дали наистина Леонардо е намерил ключа между еуфория и концентрация, както и дали футболистите му са отпочинали от мача в Мюнхен. Ще бъде обаче лудост, ако в тази среща не се доверим на „нерадзурите" и според мен, задачата на Лече да си тръгне с нещо от „Сан Сиро" си остава много трудна. Шампионите няма да пропуснат да се възползват от загубата на Милан и ще се доближат до върха.


Прогноза за: Интер - Лече 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

23 февруари Интер - Байерн Мюнхен 0:1 (Шампионска лига)
27 февруари Сампдория - Интер 0:2 (Серия А)
06 март Интер - Дженоа 5:2 (Серия А)
11 март Бреша - Интер 1:1 (Серия А)
15 март Байерн Мюнхен - Интер 2:3 (Шампионска лига)

Лече:

13 февруари Катаня - Лече 3:2 (Серия А)
20 февруари Лече - Ювентус 2:0 (Серия А)
27 февруари Бреша - Лече 2:2 (Серия А)
04 март Лече - Рома 1:2 (Серия А)
13 март Лече - Болоня 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Лече

27 мача
21 победи за Интер
3 равенства
3 победи за Лече
Голова Разлика: 65:15 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.25
Равен - 5.75
Лече - 11.00

 

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.25
Равен - 5.20
Лече - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207