Анонс на 17-ти кръг на Серия А - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

 Анонс на 17-ти кръг на Серия А - срещите в петък и събота

Дженоа - Сампдория

17-я кръг на Серия А ще бъде открит с дербито на Лигурия. Известно е, че италианският футбол основно е изграден на основата на дербитата - градски, регионални и национални. Предстоящата среща не прави изключение, а моментната форма няма значение, така че ни очаква интересен и вълнуващ сблъсък.

Дженоа се намира в тежка ситуация към момента. "Грифоните"  имат само една победа, а в последните си 4 мача допуснаха три загуби, без да вкарат гол. Не помогна и треньорската смяна. "Ефектът" от пристигането на Андрий Шевченко се усети само при гостуването на Удинезе. След това хората на украинеца претърпяха две загуби и в момента се намират на предпоследното място в таблицата за класиране, като единственото положително е, че спасителният бряг се намира само на две точки.

Ситуацията при Сампдория не е цветуща, но е малко по-добра - "моряците" са с 5 точки в повече и са на 15-то място в подреждането. Хората на Роберто Д'Аверса влизат в двубоя също с две загуби, но преди това успяха да победят Верона и Салернитана.

Среща, в което трудно бихме посочили фаворита. Треньорската смяна в Дженоа ни кара да не бъдем категорични в полза на Самп, но ако нямаме възможност за друг знак, тогава "двойката" е подходяща за дербито.

Прогноза: Дженоа - Сампдория 1:2

 

Фиорентина - Салернитана

Това ще е мач между Давид и Голиат. Единият отбор е насочил вниманието си към евротурнирите, а другият се бори са своето оцеляване.

Фиорентина постигна три победи в последните си пет мача, включително и успех над Милан, което помогна на тосканци да се изкачат на шесто място в таблицата за класиране, на 7 точки от четвъртия Аталанта. Положително е представянето на Душан Влахович, който не спира да вкарва и вече има 13 гола на сметката си. Това, което безпокои е пропускливостта на защитата - 22 допуснати попадения е лош атестат за отбраната на "виолетовите".

Салернитана има две победи и 12 загуби до момента и заслужено заема последното място в таблицата за класиране. Впрочем, това не е изненадващо, защото южняците бяха сочени като един от отборите с най-големи шансове да изпаднат в по-долната дивизия. Тимът влиза в срещата с 5 загуби и равенство от последните си 6 мача и само един отбелязан гол в този период.

Трудно бихме си представили друг резултат освен победата.

Прогноза: Фиорентина - Салернитана 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
350