Юве с победа, Мората и Алегри се скараха при смяна


FUTBOL-TV

Юве с победа, Мората и Алегри се скараха при смяна

Ювентус победи Дженоа у дома в мач от 16-ия кръг на Серия А. Голове на Хуан Куадрадо и Пауло Дибала донесоха заслужения успех, но напрежението при "бианконерите" остава високо и дори в този мач това си пролича. Алваро Мората се отчете с няколко пропуска и головете му през сезона остават само три. Нападателят получи жълт картон и беше заменен в 73-тата минута, а при излизането си се сопна на треньора Макс Алегри и двамата се разкрещяха един на друг.

В 9-ата минута домакините получиха право да изпълнят конрер отляво. Хуан Куадрадо завъртя отлично топката под гредата в далечния ъгъл, Салваторе Сиригу не се ориентира добре в ситуацията и с помощта на гредата кълбото се оплете в мрежата. 

Второто попадение на сметката на домакините падна в 83-ата минута, когато Бернардески получи на лявото крило и пусна елегантно към Дибала в наказателното поле, а аржентинецът заби с левия крак за 2:0.

Като цяло хората на Алегри доминираха тотално и се скъсаха да пропускат, а вратарят на гостите Салваторе Сиригу изигра страхотен мач и след гола, който допусна от корнер, направи някои фантастични спасявания.

С победата Юве се изкачи на петото място във временното класиране с актив от 27 точки, а Дженоа остава в зоната на изпадащите с едва 10 пункта.

  Сподели
410