Индзаги: Не знам дали това е най-добрият мач на отбора


Н. Гавазов

Индзаги: Не знам дали това е най-добрият мач на отбора

Старши-треньорът на Интер Симоне Индзаги коментира победата с 3:1 над Рома.

"Не знам дали това е най-добрият мач на отбора под мое ръководство. Със сигурност тази победа ни дава допълнителна увереност. Рома е труден съперник и имаше само едно поражение на своя стадион. Многото ни фенове, които присъстваха на трибуните, със сигурност ще се приберат у дома щастливи.

Лаутаро Мартинес не е в оптимална форма. Той искаше да играе, но предпочетох да го запазим за вторник. Няколко други футболисти липсваха. Нормално е при толкова натоварен график да се стига до контузии. Всички отбори трябва да се справят с тези проблеми. За моя радост разполагам с универсални играчи, на които винаги мога да разчитам. Например Роберто Галярдини, който беше Играч на мача през уикенда, а днес остана на пейката.

Отдавна моите отбори практикуват същия офанзивен футбол. Независимо че играчите се сменяха, с Лацио се забавлявахме и бяхме начело в класирането преди локдауна. Освен това, се преборихме за участие в евротурнирите в пет поредни години. Интер загуби важни футболисти от шампионския състав, но не се отчаяхме и се адаптирахме към ситуацията. Справяме се отлично с изключение на три дузпи през сезона - две, които пропуснахме, и тази за Ювентус срещу нас в края", заяви Индзаги.

49