Милан сложи край на негативната си серия


FUTBOL-TV

Милан сложи край на негативната си серия

Милан сложи край на миникризата, след като удари с 3:0 като гост Дженоа в среща от 15-ия междинен кръг в италианската Серия "А“. "Росонерите“ не срещнаха големи трудности срещу водения от бившия им голмайстор Андрий Шевченко тим от Дженоа и си тръгнаха с трите точки след страхотни попадения на вездесъщия Златан Ибрахимович и бразилеца Жуниор Месиас.

Гостите получиха удар в началото на двубоя, след като Симон Кяер получи контузия в коляното. Въпреки това в 11-ата минута Златан Ибрахимович от пряк свободен удар даде аванс на Милан.

"Росонерите“ продължиха да са по-активният тим, но Брахим Диас и Жуниор Месиас направиха пропуски.

В добавеното време на първата част Крунич опита изстрел, който беше блокиран от противников играч. Топката отиде при Месиас, който с глава отбеляза дебютния си гол за "росонерите" в Серия А.

В 47-ата минута Диас намери Ибрахимович на чудесна позиция, но ветеранът стреля прекалено слабо и Сиригу улови топката. Минута по-късно Ровела центрира от фал, а резервата Ернани игра с глава, но Майк Менян прояви блестящ рефлекс и успя да избие топката. 

Жуниор Месиас заби втория си гол в двубоя в 61-ата минута за 0:3. Бразилецът прати топката в мрежата с премерен удар по тревата.

Така "росонерите“ прекратиха серията си от три шампионатни мача без победа. 

  Сподели
274