Анонс на 15-ти кръг на Серия А – срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на 15-ти кръг на Серия А – срещите във вторник

Атланта – Венеция

Аталанта ще се опита да продължи серията си от осем мача без загуба в Серия А. Бергамци имаха огромни проблеми в началото на кампанията, но постепенно тимът подобри играта си,  а венец в добрата серия стана успехът с 1:0 над Ювентус в Торино. Това помогна на Аталанта да се укрепи в топ 4 и сега "нерадзурите" са 4-ти, на 3 пункта от третия Интер.

Венеция има 15 точки и заема 16-та позиция, но с чиста съвест можем да кажем, че новакът е сензацията до момента. "Крилатите лъвове" бяха отписани още преди старта на сезона, но хората на Паоло Дзанети не само, че играят без страх, зачерквайки всякакви авторитети, но постигат и резултати. Венеция записа две победи и равенство в последните си четири срещи, като единият успех е над Рома, а другият н гости на Болоня.

Интересен мач, в който домакините са фаворити. Но само при положение, че бергамци не подценят съперника си.

Прогноза: Аталанта – Венеция 2:1

 

Фиорентина – Сампдория

Фиорентина спечели два и загуби три от последните си пет мача. Единственото смекчаващо обстоятелствата оправдание е, че пораженията бяха на гости на Лацио и Ювентус, както и на "убиеца на гиганти" Емполи. Освен това "виолетовите" се наложиха над Милан в този период, така че представянето на тосканци е според очакванията. В момента тимът има 21 точки и заена 6-то място в таблицата за класиране.

Сампдория не започна добре и записа само една победа в първите си 9 мача, като прибави още три точки чрез равенства. След това обаче "моряците" поправиха играта си и спечелиха 9 точки, което им помогна да се изкачат до 15-то място в таблицата за класиране.

Фаворит в срещата е Фиорентина, но вероятно и двата отбора ще вкарат, тъй като по традиция срещите между тези съперници са резултатни.

Прогноза: Фиорентина – Сампдория 3:1

 

Верона – Каляри

Верона претърпя поражение с 3:1 на гости на Сампдория в миналия кръг, с което тимът сложи край на серията си от пет мача без загуба. Заслужава да се отбележи какво направиха хората на Игор Тудор в този период – победиха Лацио и Ювентус, и направиха 1:1 на готи на Наполи. Сега веронци са на 1-та позиция, на 2 точки от шестото място.

Каляри записа две равенства в последните си два мача, но ситуацията с островитяните остава тежка. Отборът е без победа в последните си 6 двубоя, с 4 поражения в този период. За това няма нищо изненадващо, че Каляри е предпоследен в таблицата за класиране.

Фаворит в мача е Верона. Тимът е с по-голяма класа от своя съперник, освен това е  в серия от 5 поредни победи, което ни дава основание да предположим, че тази поредица ще бъде продължена.

Прогноза: Верона – Каляри 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
479