Наполи почете Марадона с разгром над Лацио (видео)


FUTBOL-TV

Наполи почете Марадона с разгром над Лацио (видео)

Наполи разби у дома Лацио с 4:0 в мач от 14-ия кръг на италианската Серия "А“ и след три мача без успех във всички турнири се върна на пътя на успеха, дръпвайки на върха с три точки пред Милан. Домакините излязоха с екипи с лика на легендата Диего Марадона година след смъртта му и само за половин час игра си решиха мача.

Наполи поведе в резултата още в 7-ата минута, когато защитата на Лацио не се справи с атаката на домакините и Пьотр Желински с мощен удар я изпрати във вратата на Пепе Рейна. 

Вторият удар по Лацио дойде само три минути след това. Лоренцо Инсиние подаде към Дрис Мертенс, който си освободи място за изстрел и се разписа за 2:0 в 10-ата минута. 

Отново Мертенс беше точен за 3:0 в 29-та минута, като този път той преодоля противниковия страж с прекрасен удар от движение от границата на наказателното поле.

Крайният резултат пък бе оформен пет минути преди края на редовното време, когато Фабиан Руис се разписа със страхотен удар от дистанция, попаднал в долния ляв ъгъл на вратата на Лацио.

Наполи продължава да играе като отбор, който съвсем реалистично може да спечели титлата в Серия А през този сезон. Така домакините вече имат 35 точки, с три повече от Милан и четири от Интер. Лацио остава осми с 21 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
332