Пиоли: Чашата е наполовина пълна


Н. Гавазов

Пиоли: Чашата е наполовина пълна

56-годишният старши - треньор на Милан Стефано Пиоли изрази мнението си за мача от 12-ия кръг на италианското първенство с Интер (1:1).

"Чашата е наполовина пълна. Играчите на Милан се стремяха към победата, но бе трудно, отборът показа страхотен дух, но ние се борихме твърде много през първото полувреме, което след това се отрази на второто полувреме. Разбира се, Интер е силен отбор, но ние доказахме, че също сме силни. Като цяло това бе положително представяне. Вижте средната възрастова разлика между Милан и Интер в титулярния състав.

Имахме нужда от време, за да натрупаме този опит, да изградим тази увереност и сега можем да се борим наравно с най-добрите играчи в Серия А. Може да възникнат трудности, но тази вечер отново показахме смелост и двата отбора имаха шанс за победа.

Допуснахме наивна грешка при дузпата, но запазихме идеите и подхода си, за да поправим ситуацията. Можехме да търсим повече Златан Ибрахимович, тъй като не му дадохме достатъчно пасове, но също така е вярно, че се борихме за всеки гол и никога не отстъпвахме“, заяви Пиоли.

  Сподели
291