Анонс на 11-ти кръг на Серия А – срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 11-ти кръг на Серия А – срещите в неделя

Венеция – Рома

Венеция хвърли бомбата в средата на октомври, побеждавайки Фиорентина с 1:0, но след това нещата се върнаха към традиционното русло – две загуби и равенство в последните три мача. Така Венеция събра 9 точки и заема 18-то място в таблицата за класиране.

Рома има 3 загуби и равенство в последните си шест мача. Спадът на формата на столичани е видим, но и трябва да кажем, че "вълците" играха в този период с Лацио, Ювентус, Наполи и Милан. Тимът има 19 точки и е пети в таблицата, но победа утре ще върне хората на Жозе Моуриньо в топ 4.

Фаворит е Рома, която се справя успешно срещу аутсайдерите. На гостите няма да повлияе и мачът в Лигата на Конференциите, тъй като ключови футболисти пропуснаха срещата.

Прогноза: Венеция – Рома 0:2

 

Сампдория – Болоня

Отборът, воден от Роберто Д'Аверса, спечели само 2 от 11 мача в лигата през този сезон. Те загубиха три от последните четири мача в Серия А и ще влязат в този мач с много лошо настроение. Последният провал на Сампдория дойде миналия уикенд, когато падна с 3:0 при гостуването си на Торино. "Моряците"  бяха напълно надиграни в Торино, където можеха да загубят с по-голяма разлика.

Болоня ще влезе в мача след победа с 2:0 над Каляри в понеделник вечер.Преди това хората на Синиша Михйлович загубиха от Милан и Наполи, направиха равен в Удине и победиха Лацио с 3:0. Прилично представяне на "рособлу", които в момента са 11-ти, но спокойно могат да попаднат в топ 10.

Болоня е с повече класа от съперника си, но тимът играе слабо навън. Равенството изглежда много логично.

Прогноза: Сампдория – Болоня 1:1

 

 

Удинезе – Сасуоло

Удинезе прекъсна серията от четири равенства миналия уикенд, когато падна с 2:0 при гостуването си на Интер Милано. Това бе осмият пореден мач  без победа за Лука Готи и неговите хора. Италианският мениджър може да се сблъска и с уволнение при нов провал в двубоя със Сасуоло в неделя.

Сасуоло наистина играе по-атакуващ футбол от съперника си, но "зелените" се провалиха при загубата с 2:1  у дома в предишния кръг от Емполи. Поражението дойде като шокиращ резултат след победа с 2:1 над Ювентус в Торино. Заслужава да се отбележи обаче, че Сасуоло бе без победа в три предишни мача като  гости.

Нито един от двата отбора не се радва на силна форма напоследък и не можем да очакваме красива игра, пълна с феноменални ходове и възможности за гол. Вероятността за равенство е голяма.

Прогноза: Удинезе – Сасуоло 1:1

 

Лацио – Салернитана

Лацио записа две победи, две загуби и равенство през миналия месец, като успехите бяха срещу Интер и Фиорентина. Това, което безпокои в отбора на Маурицио Сари са лошата работа на защитниците и слабата игра в гостуванията, което доведе до поражения от Болоня и Верона.

Салернитана претърпя домакинско поражение с 1:0 от Наполи в миналия кръг, като това бе третата загуба за южняците в последните пет двубоя. Трябва да кажем обаче, че в този период Салернитана записа две победи, срещу само една точка  първите шест мача.

Лацио е фаворит в двубоя. Столичани са с по-голяма класа и освен това разполагат с мощен нападател в лицето на Чиро Имобиле.

Прогноза: Лацио – Салернитана 2:0

 

Наполи - Верона

Наполи заедно с Милан са двата отбора без загуба в Серия А. Нещо повече, „Партенопеите” постигнаха 10 победи и само едно равенство – на гости на Рома. В средата на седмицата хората на Лучано Спалети отбелязаха четири гола на Легия в Лига Европа и по този начин тимът има три или повече гола в последните си пет срещи във всички турнири.

Верона преживява добри времена, след като записа три победи и равенство в последните си пет мача. В миналия кръг веронци се наложиха над Ювентус и са без загуба в последните си три срещи.

-         Наполи има 14 победи и 5 равенства в последните си 19 домакинства срещу Верона.

-         През миналия сезон Верона взе 4 точки от дата си мача с Наполи.

Интересен мач, в който Верона ще даде битка на Наполи. Въпреки това фаворит за спечелване на двубоя са хората на Лучано Спалети.

Прогноза: Наполи – Верона 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
533