Анонс на 12-кръг на Серия А – срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 12-кръг на Серия А – срещите в събота

Специя – Торино

Двата отбора влизат в мача в напълно противоположни настроения. Торино показа страхотна игра, помитайки Сампдория с 3:0 в миналия кръг, докато Специя претърпя тежка загуба с 3:0 при гостуването си на Фиорентина.

Мачът на лигурци с "виолетовите" може да бъде определен като най-лошият от началото на сезона. Хората на Тиаго Мота нямаха идеи какво да правят с топката при овладяването и, а в защитата цареше хаос. Специя позволи на съперника си да отправи 27 удара в мача (12 в очертанията на вратата), а отговорът бе 3 изстрела и нито един  очертанията на врата. Така лигурци имат само точка в последните си три срещи и с 8 пункта заемат 18-то място в таблицата за класиране.

Торино записа две победи и три загуби в последните си пет мача, но пораженията, които са с по 1:0, бяха нанесени от Ювентус, Наполи и Милан. Положителното е, че "биковете" играха смело, опънаха се на грандовете и бяха близо до това  да измъкнат нещо в тези срещи.

Мачът няма да е лесен и за двата тима, но добрата форма на Торино и слабото представяне на Специя накланят везните в полза на гостите.

Прогноза: Специя – Торино 1:2

 

Каляри – Аталанта

Каляри спечели 4 точки в първите си два мача през октомври, с което обнадежди феновете, но след това островитяните навлязоха в познатото русло – поражения от Форентина, Рома и Болоня. Така сардинци останаха с 6 пункта и заемат последно място в таблицата за класиране.

Аталанта влиза в срещата с две победи и две равенства  последните си четири срещи. Хората на Джанпиеро Гасперини без проблеми се справиха с Емполи и Сампдория, но се препънаха срещу Лацио и Удинезе. При това равенствата дойдоха у дома. Вече на няколко пъти казахме, че бергамци се представят по-слабо от миналия сезон и това се вижда от класирането – Атланта има 19 точки и заема пето място в таблицата за класиране.

-         Тези два тима се срещнаха три пъти през миналия сезон, като и трите мача бяха спечелени от Аталанта.

-         Атланта спечели шест от последните си седем двубоя с Каляри.

Няма никакви съмнения, че бергамци са фаворит в мача. Пътуването до Сардиния няма да е приятна разходка, но по-високата класа на Аталана ще повлияе на резултата.

Прогноза: Каляри – Аталанта 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
437