Наполи ще се отдалечи съвсем от Скудетото


Н. Гавазов

Наполи ще се отдалечи съвсем от Скудетото

Парма - Наполи
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 13.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Емидио Морганти


Парма посреща Наполи в среща от 29 кръг на Серия А и срещу кандидата за Шампионска лига ще търси първа победа от близо два месеца в битката си за оцеляване в италианския елит. Очевидно е, че след преминаването към по-защитната формация 3-4-1-2 отбора на Паскуале се стабилизира и в последните си три мача постигна две равенства, но „дуковете” са и без победа от 22 януари и ако искат да оцелеят, ще трябва да започнат да побеждават. В момента отбора се намира на 15-то място в класирането и има в актива си 29 точки – само една повече от 18-я Лече.

Наполи съвсем доскоро беше един от кандидатите за титлата, но след разгрома 0:3 при гостуването на Милан, по-реалистичната цел пред „партенопеите” ще бъде да задържат третото място и евентуално да атакуват второто. За първи път през настоящия сезон хората на Валтер Мадзари са без победа в трети пореден мач и сякаш попътния вятър, който надуваше платната на отбора му е спрял. Миналия уикенд Наполи не успя да победи предпоследния Бреша и дори можем да твърдим, че се спаси от загуба, след като гостите имаха по-чисти положения за отбелязване на гол. В момента „партенопеите” се намират на трето място в класирането с 53 точки – с четири по-малко от Интер и с две по-вече от Лацио.

За Парма отпадат контузените Калво и Амаури, както и наказаните Палета и Гоби. Анжело се възстанови от травмата и тренираше с останалата част от отбора, но треньорското ръководство сметна, че е по-добре той да остане също извън групата за мача. Схема на игра 3-4-1-2. Вероятен състав: Миранте; Жакардо, Паци, Лукарели; Валиани, Мороне, Джемаил, Модесто; Кандрева; Креспо, Божинов.

Наполи пристига с редица проблеми в кадрово отношение. Контузени са Грава, Кампаняро и Маджо. От групата за мача отпаднаха и наказаните Досена и Ароника, както и Майело, който бе оставен в Неапол по неизвестни причини. Схема на игра 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Сантакроче, Канаваро, Руис; Зунига, Пациенца, Йебда, Витале; Хамшик, Лавеци; Кавани.

За любителите на статистиката: Наполи няма загуба от Парма от май 2001 година. Парма допусна десет гола през този сезон след удари извън наказателното си поле – най-много от всички отбори в Серия А. Парма допусна 3 загуби у дома и в седем мача завърши наравно. Наполи има пет загуби извън Неапол. Кавани не се е разписвал в пети пореден двубой. В последните си шест мача „партенопеите” спечелиха десет точки, а „дуковете” само четири. Една трета от попаденията на Наполи са в последните десет минути на срещите.

И двата отбора се нуждаят от точки в тази среща. Наполи ще се опита да се завърне на победния път, а Парма като аутсайдер е идеалния отбор за тази цел. В същото време „дуковете” в последните си срещи играят много стабилно в отбрана и със сигурност ще затруднят неубедителното напоследък нападение на гостите. Логично е гостите да победят, макар и трудно. Проблемите в защита на отбора на Мадзари обаче могат да доведат до там да станем свидетели и на изненада в този мач. Лично аз не бих заложил на Наполи, а ще използвам троен знак в играта си.

Последни 5 изиграни срещи:

Парма:

06 февруари Парма - Фиорентина 1:1 (Серия А)
12 февруари Милан - Парма 4:0 (Серия А)
20 февруари Парма - Чезена 2:2 (Серия А)
27 февруари Рома - Парма 2:2 (Серия А)
06 март Киево - Парма 0:0 (Серия А)

Наполи:

17 февруари Наполи - Виляреал 0:0 (Лига Европа)
20 февруари Наполи - Катаня 1:0 (Серия А)
24 февруари Виляреал - Наполи 2:1 (Лига Европа)
28 февруари Милан - Наполи 3:0 (Серия А)
06 март Наполи - Бреша 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Парма - Наполи

25 мача
10 победи за Парма
6 равенства
9 победи за Наполи
Голова Разлика: 39:31 за Парма


Коефициенти от bet365:
Парма - 2.87
Равен - 3.00
Наполи - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:

Парма - 2.90
Равен - 3.05
Наполи - 2.50

Прогноза за: Парма  - Наполи 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
332