Милан ще направи важна крачка към Скудетото


Н. Гавазов

Милан ще направи важна крачка към Скудетото

Милан - Бари
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 13.03.2011
Час: 13:30
Съдия: Кристиан Бриги


Лидерът в Серия А Милан посреща последния Бари в среща от 29 кръг на калчото и ще се опита да се възползва от грешната стъпка на Интер срещу Бреша, за да увеличи още повече разликата от градския си съперник и конкурент за титлата. В края на януари и началото на февруари „росонерите” не успяха да победят Лацио и Удинезе, с което дадоха храна на Наполи и Интер, че могат да бъдат достигнати в класирането. Веднага след това възпитаниците на Алегри коригираха играта си, за да постигнат четири поредни победи, при една от които отстраниха „партенопеите” от борбата за титлата, а успеха беше развит седмица по-късно при гостуването на Ювентус когато Гатузо в 68-та минута донесе победния гол. В момента Милан е на първо място в класирането с 61 точки – четири повече от Интер.

Повече от очевидно е, че Бари има само математическа вероятност да остане в елита на италианския футбол. Отборът от Южна Италия твърдо се е закотвил на дъното и шансовете да се измъкне оттам са повече от нищожни. Единствената добра новина е, че феновете се примираха със съдбата на тима и прекратиха протестите. Бари има едва три победи в 28 мача, като последната е от 6 януари при гостуването на Лече. Оттогава насам отбора записа осем загуби и две равенства в десетте си срещи и в момента има в актива си едва 16 точки – десет по-малко от предпоследния Бреша.

Милан ще бъде без контузените Пирло и Амброзини. Наказани няма, така че Алегри ще може да разчита на всички играчи, които прецени, че ще са му нужни. На въпрос на журналисти ще даде ли почивка на Ибрахимович, наставника отговори „Не”, но най-вероятно вместо шведа мача ще започне Касано. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Силва, Антонини; Гатузо, Ван Бомел, Меркел; Робиньо; Пато, Касано.

Бари пристига обезкървен в Милано, Поради контузии отпаднаха Кутузов, Барето, Мариело, Париси и Раджи, а Гаци е наказан за един мач. По такъв начин, отдясно в опорната зона ще видим Донато вместо Бентиволио, а Рудолф ще отстъпи мястото си зад Окака на Хусеклеп. Схема на игра 4-3-2-1. Вероятен състав: Жилет; Масиело, Глик, Белмонте, Роси; Донати, Кодреа, Алмирон; Хусеклеп, Гезал; Окака.


За любителите на статистиката: Милан е с най-добра защита в Серия А, Бари е с най-слабо нападение. В последните си десет мача срещу Бари „росонерите” са без загуба. Отборът воден от Мути е загубил последните си пет гостувания в Серия А през настоящия сезон. Милан остана единствения тим в първенството, който не е допуснал гол в първите 15 минути на срещите си. Бари е отбелязал само три гола през първите полувремена на срещите си, а останалите 12 нападателите на отбора вкараха през вторите полувремена.

Срещата е абсолютно неравностойна и очакванията са за лесна победа на Милан. Класата на „росонерите” е безспорна, а безпомощността на противника му – очевидна. При всички положения обаче Бари ще търси своите шансове и няма сам да си вкара головете. Знакът „1” от тази среща би могъл успешно да се комбинира с някой друг двубой.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

15 февруари Милан - Тотнъм 0:1 (Шампионска лига)
20 февруари Киево - Милан 1:2 (Серия А)
28 февруари Милан - Наполи 3:0 (Серия А)
05 март Ювентус - Милан 0:1 (Серия А)
09 март Тотнъм - Милан 0:0 (Серия А)

Бари:

06 февруари Бреша - Бари 2:0 (Серия А)
13 февруари Бари - Дженоа 0:0 (Серия А)
20 февруари Лацио - Бари 1:0 (Серия А)
27 февруари Бари - Фиорентина 1:1 (Серия А)
06 март Удинезе - Бари 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Бари

60 мача
40 победи за Милан
7 равенства
13 победи за Бари
Голова Разлика: 137:52 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.20
Равен - 6.00
Бари - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.18
Равен - 6.20
Бари - 15.00

Прогноза за: Милан – Бари 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182